Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Krznar rotira sastav, igračima Dragovoljca Maksimir je najveći motiv (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 03.10.21. | 07:08

Apsolutni favorit protiv totalnog autsajdera.

Danas u 17 sati na stadionu Maksimir, prvak Dinamo dočekuje posljednju momčad prvenstva, Hrvatski dragovoljac. U dvoboju 'apsolutnog favorita' i 'totalnog autsajdera' možemo očekivati jednu zanimljivu i lepršavu utakmicu u kojoj će Dinamo igrati s dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na 'idealnih 11', te utakmicu u kojoj Hrvatski dragovoljac nema što izgubiti. Jer, nitko momčadi iz Sigeta ne predviđa bod(ove), a nekada, u takvim situacijama, taj stav 'idemo izaći hrabro i baciti se na glavu' zna biti presudan. Sjetimo se samo Slaven Belupa u prvom kolu...

(1.15) Dinamo (8.50) Hrvatski dragovoljac (15.0)

Dinamo Hrvatski dragovoljac dočekuje prepun samopouzdanja i dobrog raspoloženja. Prije tri dana pao je Genk u Belgiji s 3:0, u prvenstvu Purgeri bilježe pet uzastopnih pobjeda, a smiješi im se i šesta. Damir Krznar u najavi utakmice najavio je brojne rotacije u momčadi. Dinamo u kadru ima čak 17 igrača koji će se nakon utakmice otisnuti na reprezentativna okupljanja.

"S obzirom na zahtjevnu utakmicu i kilometre koje smo istrčali u Genku te na kompletni put, sigurno jest da će biti određenih rotacija u momčadi. Nećemo promijeniti cijelu momčad, ali na neke pozicije stavit ćemo nove igrače. Dečke koji su odmorni i potentni. Siguran sam da će svi koji dobiju priliku odgovoriti zahtjevu te našoj igri dati još jedan novi i ljepši dojam", rekao je Krznar prije dvoboja.

Za očekivati je da će Krznar poštedjeti A reprezentativce Hrvatske (Mislava Oršića i Luku Ivanušeca) te Sjeverne Makedonije (Arijana Ademija i Stefana Ristovskog), koji su još k tome odradili 'lavovsku' utakmicu u Belgiji. Dominik Livaković bi pak trebao krenuti od prve minute, pogotovo jer je Danijel Zagorac još uvijek ozlijeđen.

U kadru sigurno neće biti ozlijeđenih Dine Perića i Denija Jurića, a U21 reprezentativac Bartol Franjić zadobio je istegnuće kvadricepsa te bi i njega strateg Dinama trebao poštedjeti u današnjem dvoboju. Također, mogući je odmor jednog od dvojica Rasmus Lauritsen-Kevin Theophile Catherine, pogotovo ako se Krznar odluči na igru s četvoricom u liniji. Prema tome, u obrani bi trebala istrčati 'četvorka' Sadegh Moharrami, Rasmus Laurtisen, Josip Šutalo i Marin Leovac, ili, u slučaju da se Krznar odluči na igru s tri stopera, 'petorka' Moharrami, Šutalo, Theophile, Lauritsen, Leovac.

U veznoj liniji od prve minute trebao bi zaigrati Amer Gojak, a šansu će, ovisno o tijeku rezultata, dobiti i Marko Bulat te Martin Baturina. Ako Plavi zaigraju s četvoricom u posljednjoj liniji, na krilnim opozicijama priliku bi mogli dobiti Luka Menalo i Dario Špikić, a u samom napadu očekuje se Duje Čop, koji je u Genku odigrao jako dobru utakmicu, te Bruno Petković, koji nije dobio poziv za reprezentaciju, a nalazi se u golgeterskoj seriji koju treba nastaviti...

Dvije moguće postave Dinama za današnji susret:

Hrvatski dragovoljac, kao što smo i naveli u uvodu, u ovom dvoboju nema što za izgubiti. Nakon šest poraza u uvodnih šest kola, i nakon što su ih svi otpisali, Crni su dolaskom trenera Davora Mladine potvrdili da neće biti prolaznici u HNL-u, a još manje kanta za napucavanje. Od kada je Mladina preuzeo klupu Dragovoljca, momčad iz Sigeta svladala je Slave Belupo, remizirala s jakom Goricom i još jačom Rijekom, a seriju bez poraza prekinula je Istra 1961 u zadnjem kolu.

"Od kada sam trener Dragovoljca odigrali smo samo jedno loše poluvrijeme, a to je, nažalost, bilo presudno da izgubimo od Istre 1961 u utakmici u kojoj smo prema prikazanom zaslužili uzeti barem bod. Dinamo je apsolutni favorit, dovoljno je pogledati njihovu utakmicu protiv Genka, no to nam ne brani da se pokažemo u najboljem svjetlu. U svakoj utakmici se nekoga može iznenaditi, pa tako i najvećeg favorita. To je jedino ispravno razmišljanje. Za sve igrače bi gostovanje na Maksimiru trebalo predstavljati veliki motiv", rekao je Mladina prije dvoboja.

Strateg gostiju sigurno neće moći računati na suspendiranog Bagadura, a pod upitnikom je i ozlijeđeni Veljača.

Mogući sastav Dragovoljca:

ŠTO KAŽE GERMANIA?

Što drugo nego da je Dinamo veliki favorit. Tečaj na pobjedu Plavih iznosi 1.15, na neriješeno 8.50, a na pobjedu Dragovoljca 15.0.

(1.15) Dinamo (8.50) Hrvatski dragovoljac (15.0)

Zanimljivo, kada gledamo točan rezultat, pobjede Dinama od 2:0 i 3:0 vrednuju se jednako, s tečajem 7.00, a pobjede 1:0 i 2:1 s tečajem 9.00. Za pobjeda Dinama od 4:0 nudi se koeficijent 10.0.

Samim time je Hendikep na pobjedu Dinama vrlo niski - 1.30, dok je na pobjedu bez primljenog gola solidnih 1.83.

Cijelu Germania ponudu za utakmicu Dinamo - Hrvatski dragovoljac pronađite OVDJE.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatski dragovoljacPrva HNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti