Kruno Jurčić novi trener poljuljanog Maribora: "Došao sam postati prvak"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.08.15. | 09:52

Kruno Jurčić preuzeo Maribor...

Maribor je u problemima. Najbolji slovenski klub ostao je bez Europe već u srpnju, ispavši u 2. pretkolu Lige prvaka od Astane, kazahstanske senzacije koja je potom dogurala sve do grupne faze najelitnijeg natjecanja. Vijolice nisu dobro startale niti u domaćim okvirima – izgubili su Superkup od Kopera, a poslije osam prvenstvenih kola imaju samo 12 bodova i čak -9 za vodećom Goricom.

Uprava kluba, predvođena „alfom i omegom“ Zlatkom Zahovičem u ulozi direktora, odlučila je reagirati. Novo trenersko rješenje je Kruno Jurčić. Bivši trener Dinama preuzet će momčad od Saše Gajsera, koji je bio tek privremena opcija nakon što je nedavno, poslije točno 100 utakmica na klupi Maribora, odstupio Ante Šimundža.

„Maribor je odabrao novi put s novim trenerom. Ne treba ga posebno predstavljati, gledali smo ga kako osvaja lovorike. Ima maksimalnu podršku cijelog kluba“, rekao je Zahovič.

Legendarni slovenski reprezentativac dodao je kako je Jurčić bio prva i jedina opcija Ljudskog vrta. Njemu će Maribor biti peti klub u trenerskoj karijeri. Vodio je Istru 1961, Slaven Belupo, Lokomotivu, te Dinamo u čak tri navrata.

„Već dugo pratim Maribor, nije mi nepoznat. Upoznao sam Ljudski vrt još kao igrač, čast mi je i zadovoljstvo što sam dobio priliku. Moje ambicije su slične klupskim. Želim što prije početi s poslom. Poznajem europski put, pozitivne i negativne strane, vjerujem da ćemo zajedno napraviti veliki posao. Došao sam kako bismo postali prvaci. Drugo me ne zanima“, poručio je Jurčić.

Naslov slovenskog prvaka teško da će biti jedino što će zadovoljiti njegove gazde. Maribor kao i svi klubovi s ovih prostora živi od europskih nastupa, u kojima je posljednjih sezona bio itekako uspješan – igrali su grupne faze Lige prvaka i Europske lige. Sada je došlo do svojevrsno zasićenja, a problem predstavlja i činjenica da se polako budi i najljući rival Olimpija, koja je prije dva tjedna u Ljudskom vrtu slavila s 3:0.

Jurčić je jučer s tribina domaćeg stadiona gledao svoju novu momčad koja je sa Krkom odigrala razočaravajućih 2:2. Gubio je Maribor već u ranoj fazi, potom preokrenuo, ali i primio gol pet minuta prije kraja. Premijeru će 45-godišnji hrvatski trener imati nakon reprezentativne stanke. Debi će mu biti paklen – gostovanje kod prvoplasirane Gorice, koja je u osam utakmica upisala sedam pobjeda!

(Foto: NK Maribor)


Tagovi

MariborKruno JurčićZlatko ZahovičDinamo Zagreb

Ostale Vijesti