Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Krstanovićevi golovi, Murićeve asistencije: Rijeka povela pa se jedva spasila protiv Farmaceuta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 14.05.22. | 19:00

U utakmici bez značaja obje su momčadi imale dobre prilike, a svi koji su se danas odlučili lijepo subotnje popodne provesti na Kušek-Apašu nisu pogriješili.

Ivan Krstanović igra kao da ima 10 godina manje, ali sjajna lijeva noga Roberta Murića danas je spasila Riječane drugog poraza zaredom. U Koprivnici smo na kraju vidjeli četiri pogotka, zabijali su Obregon (49') i Vukčević (80') za goste, dok je kod domaćina dvostruki strijelac bio mladić u tijelu 39-godišnjaka, Ivan Krstanović (56' – kazneni udarac, 59').

Bila je to jedna otvorena utakmica bez rezultatskog imperativa pa su tako obje momčadi igrale iznimno otvoreno i atraktivno. Gosti su prvi zaprijetili već u trećoj minuti preko Obregona koji se našao u vrhu napada budući da je za Drmić protiv Hajduka odigrao svoju posljednju utakmicu u 1. HNL ove sezone, ali udarac kolumbijskog napadača nakon sjajnog ubačaja Murića obranio je dobro postavljeni Sušak.

Desetak minuta kasnije domaćin je mogao do poravnanja, ali su se Marina i Hlevnjak malo spetljali pa je tako prilika otišla u nepovrat. Zekić nije bio zadovoljan kako je njegova momčad izgledala pa je već u 24. minuti odlučio napraviti prvu zamjenu, a nakon toga su kamere uhvatile i žestoku raspravu na klupi koja je jasno pokazala kako Farmaceuti, iako im ova utakmica ni o čemu nije odlučivala, itekako žele svoju posljednju domaću utakmicu u sezoni okruniti pobjedom.

Iz prvog poluvremena valja istaknuti još dvije dobre prigode Ivana Krstanovića (33', 34') te Obregona (31') i Vuka (37'), ali mreže se ipak nisu tresle.

No, utakmica je sama po sebi bila veoma zanimljiva, tribine su bile pristojno popunjene te svi oni koji su odlučili lijepo subotnje popodne provesti na Kušek-Apašu nisu pogriješili.

Gosti su sjajno otvorili drugo poluvrijeme. Prvo je Sušak spasio Farmaceute u 47. nakon što je sjajno glavom (opet nakon ubačaja Murića) tukao Smolčić, ali dvije minute kasnije ni jedinica Slavena nije mogla ništa.

Prekidi Robeta Murića su 'pola gola'. Obregon je trčao pravocrtno, morao je paziti samo da ne uđe u zaleđe, a ostalo… Sve ostalo bi se dogodilo da je bilo tko drugi bio na njegovom mjestu – 0:1

Da je kojim slučajem Gnezda-Čerin zabio za 2:0 u 54. minuti utakmica bi vjerojatno otišla u drugom smjeru, ali Sušak je danas, usprkos dva primljena pogotka, bio jedan od najboljih pojedinaca na utakmici.

Minutu nakon njegove velike obrane, Rijekin Pedro, odnosno Sava-Arangel Čestić, skrivio je kazneni udarac. Opet…

Krstanović nije imao milosti prema svojoj bivšoj momčadi te je poslao Labrovića u jednu, a loptu u drugu stranu – 1:1

39-godišnjak igra kao da ima 10 manje, a njegova energija i slavlje dala je Farmaceutima neku novu energiju koja ih je tri minute kasnije odvela do potpunog preokreta.

Fenomenalno je odapeo popularni Krle lijevom nogom s više od 25 metara, Labrović se ispružio koliko je mogao, ali nije bilo dovoljno. U prijenosu je izrečeno 'Majstor ostaje majstor', što možda i najbolje opisuje igru trećeg najboljeg strijelac u povijesti 1. HNL, a godine… One su ionako samo broj! – 2:1

U narednih 10-ak minuta vidjeli smo po dvije dobre prilike na obje strane (Crnac 76', Obregon 78'), ali mreže su nisu tresle.

Preciznije, nisu se tresle sve do 79. minute, a onda je opet Robert Murić filigranski preciznim dodavanjem odradio veći dio posla, Vukčević je samo bio u pravo vrijeme na pravom mjestu i to je bilo dovoljno da Rijeka dođe do poravnanja – 2:2

Do kraja utakmice, većih uzbuđenja nije bilo. Pokušavali su i jedni i drugi, ali dojam je kao da su se malo ispuhali. Na kraju remi kao najrealniji ishod, iako i jedni i drugi imaju pravo žaliti za prilikama.

Spomenimo za kraj kako će u posljednjem kolu 1. HNL Rijeka na Rujevici dočekuje Hrvatski dragovoljac, dok Slaven Belupo odlazi na gostovanje u Pulu.


Slaven Belupo – Rijeka 2:2

Stadion: Gradski stadion Ivan Kušek-Apaš

Strijelci: 0:1 Obregon (49'), 1:1 Krstanović (54' – kazneni udarac), 2:1 Krstanović (58'), 2:2 Vukčević (80')

Žuti kartoni: Bosec, Krstanović, Marina, Crnac (Slaven Belupo) Čestić (Rijeka)

Slaven Belupo (3-4-3): Sušak - Bosec, Hlevnjak, Goda - Laušić (od 24. Kvržić), Liklin (od 64. Paracki), Marina, Utin - Zvonarek (od 88. Mlinarić), Krstanović (od 88. Brković), Zapata (od 64. Crnac)

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Bušnja (od 73. Selahi), Čestić (od 73. Solano), Smolčić, Velkovski - Lepinjica, Gnezda Čerin (od 64. Pavičić) - Murić, Vuk (od 64. Vukčević), Ampem – Obregon

1. HNL, 35. kolo:

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Gorica, 0:2

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo – Rijeka 2:2

Hajduk - Istra 1961 U TIJEKU

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek - Lokomotiva, 17.00

Šibenik - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Ivan KrstanovićRobert MurićHNK RijekaRijekaSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti