Igora Šoban/Pixsell
Igora Šoban/Pixsell

Krstanović za Germanijak: Slaven mi je novi dom, želim skinuti Cvitu... Možda je ovo zadnja sezona

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 11.07.22. | 18:00

Nisam prošao pripreme, ali igrao sam mali nogomet i trenirao svaki dan. Sad sam spreman za 20-30 minuta, no uskoro ću biti u optimalnoj formi

Ivan Krstanović opet će tresti mreže u HNL-u. I dalje u dresu Slavena Belupa. Iako je do prije neki dan takav rasplet izgledao nemogućim, jer Krstanović se nije mogao dogovoriti s klubom oko Koprivnice oko uvjeta, u nedjelju su pregovori okončani na obostrano zadovoljstvo.

"Evo me, baš sam ušao u Hrvatsku, idem za Koprivnicu, danas ću se priključiti momčadi. Drago mi je da je ovako završilo, da ostajem u Slavenu. Pričao sam s trenerom Zoranom Zekićem i ljudima u klubu, na kraju smo se dogovorili i stvarno sam sretan što ću i u novoj sezoni igrati u tom klubu", pričao nam je Krstanović, negdje s autoceste A1.

U siječnju iduće godine napunit će 40 ljeta, a do tada možda već i ostvario onaj cilj koji je zacrtao. I koji ga, zapravo, tjera da ide dalje. Iako neće to baš tako decidirano reći, Krstanović je želio ostati u HNL-u da bi s drugog mjesta vječne liste strijelaca skinuo Igora Cvitanovića koji mu bježi osam golova.

"Da, pokušat ću to napraviti, želio bih skinuti Cvitu, iako nisam time opterećen. Ako ide - ide, ako ne - opet dobro. Meni je bitno da i dalje igram, jer osjećam da još mogu, a u Slaven Belupu mi je uvijek bilo dobro. Trener, suigrači, ljudi oko kluba, sam grad, osjećam se tamo kao kod kuće, to je moj novi dom. Imao sam neke druge ponude, zvalo me i Posušje, ali Slaven je uvijek bio prva opcija, vjerovao sam da ćemo se dogovoriti i da ću ostati još jednu sezonu. Najbolji rasplet i za sve."

No, nije prošao pripreme, a sezona starta za koji dan, Belupo gostuje kod Varaždina. U drugom kolu u Koprivnicu dolazi Dinamo pa slijedi gostovanje u Osijeku. Zoran Zekić sigurno bi bio sretan kad bi imao Krstanovića u tim utakmicama u pravom izdanju?

"Istina, nisam prošao pripreme, ali igrao sam mali nogomet, trenirao svaki dan i mislim da ću brzo dostići optimalnu fizičku spremu. Mogu već sad odigrati 20-30 minuta po utakmici, vrlo skoro bit ću spreman i za puno više. Zdrav sam, nemam nikakvih problema, to je najvažnije."

Prije svake sezone pitamo je li mu to zadnja koju igra, odlazi li na kraju sezone u mirovinu?

"Haha, kako sad stvari stoje, ova će biti zadnja. Ali, nikad ne reci nikad, sve je moguće, ovisi kako ću se osjećati na kraju sezone".

Već je upisao HNS-ovu Akademiju, zanima ga trenerski posao?

"Završio sam tečaj za B-licencu, sad sam krenuo na A-licencu, idem dalje..."

I hoće li prestići Igora Cvitanovića, naravno. A što može Slaven Belupo? Dosta je skeptika koji su skloni predviđanju da slijedi teška borba za ostanak, da je igrački kadar slabiji nego prošle sezone?

"Neki tako pričaju, ali na nama je da ih razuvjerimo. Ja sam optimist i mislim da imamo dobru momčad, da možemo čak napraviti i pomak u odnosu na prošlu sezonu (sedmo mjesto, nap.a.), da ostanak u ligi neće niti doći u pitanje."


Tagovi

Ivan KrstanovićSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti