Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Krstanović ponovno zabio najdražoj mušteriji, Hajduk bez Livaje na Maksimiru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.04.21. | 21:03

Napadač Farmaceuta upisao je 17. gol u karijeri protiv Splićana.

U Koprivnici je odigran susret 30. kola Prve HNL u kojoj su Slaven Belupo i Hajduk podijelili bodove odigravši rezultatom 1:1.

Utakmica nije mogla bolje početi za Hajduk, koji je već u 9. minuti stigao do prednosti. Nakon ubačaja iz kuta lopta je stigla do Skorupa, mladi veznjak lažnjakom otvara prostor te oštrim centaršutem na petercu pogađa glavu Dimitrova za 0:1.

Pogledajte gol Dimitrova OVDJE.

Farmaceuti su nakon gola preuzeli inicijativu, dok su se gosti opredijelili na obranu. Redale su se prilike ispred Hajdukovog gola, ali Kalinić je uspijevao izaći na kraj s opasnostima. Prvu veliku priliku domaćini su napravili u 23. minuti kad je Krstanović nakon ubačaja iz kuta glavom vratio povratnu, ali obrana gostiju čisti.

Samo minutu kasnije Lulić prolazi Jaira i ubacuje na prvu vratnicu, ali Kalinić u zadnji trenutak brani ispred Knolla. U 32. minuti smo vidjeli presliku prethodne akcije ponovno je Lulić prošao pored Jaira kao da ga nema te oštro ubacio, ovoga puta Knoll u borbi za loptu radi prekršaj na Kaliniću.

Hajduk je ponovno zaprijetio tek u 35. minuti kad se jedan ubačaj sa strane odbio do Teklića, koji s ruba kaznenog prostora šalje loptu nebu pod oblake.

U samoj završnici prvog dijela, točnije u 47. minuti domaćini su promašili priliku utakmice. Lulić je ubacio s desne strane te pogodio samog Knolla čiji udarac prolazi pored Kalinića, ali i ne Todorovića koji loptu čisti na samoj liniji gola, pogledajte OVDJE

Hajduk je prvi opasnije zaprijetio u nastavku. Livaja je u 54. minuti sjajno primio ispucavanje Kalinića te proigrao Teklića, koji još bolje vidi utrčavanje Umuta, no Turčinov udarac odlazi visoko preko gola. Samo minutu kasnije Livaja je odlično tukao pod gredu s nekih 25 metara, ali Filipović se nije dao iznenaditi te loptu šalje u korner.

U 60. minuti Livaja je bio u prilici u kaznenom prostoru Slavena, no nije se izborio za udarac, a iz te akcije je krenula kontra domaćina, Dimitrov je ispao na sredini terena, lopta je stigla do Knolla kojeg na ulazu u šesnaesterac gostiju ruši Todorović te zarađuje izravan crveni karton. Glavčić je preuzeo odgovornost iz slobodnog udarca i opasno tukao pod gredu, ali Kalinić sjajnom paradom brani.

Prekršaj za crveni pogledajte OVDJE.

Igrača više Slaven Belupo je uspio kapitalizirati u 66. minuti, Glavčić i Goda su kombinirali po lijevoj strani, uslijedio je ubačaj na Knolla u petercu, koji prima loptu na prsa te pokušava opaliti škaricama, no lopta se odbija do Krstanovića, a jedan od najboljih strijelaca Prve HNL ne propušta ponovno kazniti Hajduk. Sudac Batinić se konzultirao s VAR sobom jer je bio upitan prekršaj Knolla nad Kalinićem, no ostao je dosljedan sebi te je bez gledanja snimke priznao gol domaćina.

Pogledajte gol Krstanovića OVDJE.

Slaven je nakon gola i s igračem više potpuno stisnuo goste, sijevali su ubačaji s obje strane, ali obrana Hajduka je uspijevala s njima izaći na kraj. U samoj zavšnici, točnije u petoj minuti sučeve nadoknade domaćini su dobili veliku priliku iz slobodnjaka na rubu kaznenog prostora nakon dosta sumnjivog starta Mujakića, start pogledajte OVDJE. Glavčić je preuzeo odgovornost i solidno tukao, ali Kalinić brani te tako sačuvao bod svojoj momčadi.

Dodajmo da je Hajduk osim dva izgubljena boda zbog žutog kartona na sredini terena na početku drugog poluvremena ostao i bez Marka Livaje za derbi na Maksimiru, koji je na rasporedu 25. travnja. Situaciju pogledajte OVDJE.


 

 

 


Tagovi

Ivan KrstanovićMarko LivajaDamir Batinić

Ostale Vijesti