Germania grafika
Germania grafika

Krovinović je baš ono što Hajduk treba

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 13:41

Plemeniti veznjak bi trebao biti veliko pojačanje za Bijele i novi miljenik navijača.

Višegodišnje koketiranje između Filipa Krovinovića i Hajduka dobilo je formalnu potvrdu, 25-godišnji veznjak obući će dres kluba za kojeg ga vežu najljepše emocije. Navijači Bijelih nedvojbeno će dobiti novog miljenika, ljubav prema klubu za njih je važnija od igračkih kvaliteta. Na sreću, Krovinović ima jedno i drugo, i što je najvažnije pokriva pozicije koje su trenutno najslabija karika Hajduka.

Sjećamo ga se još dok je igrao u Zagrebu, uglavnom na poziciji iza napadača, ali i nešto povučenije kada je trebalo. Dobar u izgradnji igre, nesebičan i sklon atraktivnim, zanimljivim rješenjima, sve u svemu igrač koji privlači gledatelje na tribine. Htio ga je tada Hajduk, htio je i on u Hajduk, ali Zagreb je trebao novac kojeg Bijeli nisu imali. Za klub iz Kranjčevićeve u tri je godine odigrao 78 utakmica, postigao 13 golova i upisao šest asistencija, a Zagreb je još uvijek klub za kojeg je odigrao najviše utakmica.

Karijeru je nastavio u Portugalu, Rio Ave ga je kupio i vjerovao mu. Portugalska liga mu je odgovarala zbog stila igre, Krovinović je prije svega tehničar, a tek onda trkač i defanzivac. Odigrao je tamo 50 utakmica i postigao sedam golova, a onda je stigao poziv koji se ne odbija. Benfica je najveći portugalski klub i odlična odskočna daska za još veće klubove. Međutim, nije Krovinovića pratila sreća na Luzu, ozljede su ga poremetile pa je od 2017. do danas odigrao samo 28 utakmica u crvenom dresu.

Spas je tražio i našao u posudbama, možda najbolji nogomet karijere igrao je u sezoni 19/20. u engleskom West Bromwich Albionu pod vodstvom Slavena Bilića. Uspjeli su se plasirati u Premiership, a Krova je upisao 40 nastupa uz tri gola i četiri asistencije. I prošle je sezone igrao za WBA, ukupno 11 nastupa u Premiershipu sve do odlaska na novu posudbu u Nottingham Forest. U nekadašnjem engleskom gigantu odigrao je 19 utakmica, jedno zabio i dvaput asistirao.

Sveukupno, Krovinović je u 230 seniorskih utakmica postigao 26 golova i upisao 20 asistencija, ali statistika često ne očarava pravi dojam.

Ima Krovinović sve karakteristike odličnog veznog igrača, zna mijenjati ritam, prebaciti težište igre s jedne na drugu stranu. I što je važno, zna pravovremeno odigrati loptu. Upravo to treba današnjem Hajduku, igrač koji ima dobar tajming i precizno dodavanje te zna prepoznati situaciju na travnjaku.

Za vjerovati je da će zauzeti mjesto jednog od dva vezna igrača u Gustafssonovih 4-2-3-1, neće švedski trener zbog njega mijenjati formaciju. Realno je da će iz momčadi ispasti mladi Mario Čuić, još nedovoljno iskusan za zahtjevnije utakmice. U paru s Vukovićem, igračem sklonijim obrambenim zadaćama, Krovinović će imati više slobode prema napadu, da bude kvalitetna podrška Livaji, Sahitiju i Biuku.

Svi preduvjeti da ga proglasimo velikim pojačanjem su tu, ali naravno treba se dokazati na travnjaku. I ni slučajno podcijeniti kvalitetu suparnika i hrvatske lige.


Tagovi

Filip KrovinovićHajduknogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokBenfica

Ostale Vijesti