Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Krovinović donio tri boda za vrh, Blagojević dobio dva žuta u nekoliko sekundi! Perišić na klupi Hajduka

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 19:10

Pobjeda Bijelih od 1-0

Teže od očekivanog Hajduk je došao do pobjede nad Istrom 1961 na Poljudu nakon što u prethodna tri nije slavio. Ovom pobjedom Hajduk je ponovno na vrhu tablice, no Rijeka i Dinamo moraju svoje susrete odraditi u nedjelju, no Bijeli će sigurno prenoćiti kao prvi. Istra je odolijevala prvo poluvrijeme, ali je onda na početku drugog dijela stigao pogodak za na kraju konačnih 1-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iznenađenje je pripremio trener Hajduka Mislav Karoglan koji je u kadar uvrstio oporavljenika Ivana Perišića, najvaće pojačanje Bijelih, koji je onda prema tom potezu sve spremniji te bi ga uskoro mogli očekivati u igri. Dobio je Perišić najveći pljesak prilikom predstavljanja, jer on je veliki mamac za navijače i potencijalni jezičac na vagi u borbi za titulu kada bude spreman. Očekivano je zvižducima dočekan Ante Erceg, ali je zato pljesak dobio nekdašnji strateg Bijelih Paolo Tramezzani.

Spreman je bio i Josip Brekalo koji je bio pod upitnikom zbog udarca na utakmici s Varaždinom, ali je ipak zauzeo poziciju lijevog krila.

Prva je zaprijetila Istra, ubacio je Advan Kadušić, a Ante Erceg sa 7-8 metra pucao glavom pokraj vrata. Igralo se po kiši koja je gotovo čitav dan natapala Split, no to nije puno utjecalo na posjet i podršku domaćih navijača.

Uskoro je i Hajduk imao dugi napad, lopta je kružila šesnaestercem da bi došla do Marka Livaje, ali nije imao dovoljno dobar kut za bolji udarac, pa se tako Istra 1961 obranila.

U 17. minuti se Hajduku ozlijedio Filip Uremović što je veliki peh, morao je izići iz igre, a na njegovo mjesto ušao je Dominik Prpić koji se ove zime vratio s posudbe iz Radomlja. Na klupi je bio Zvonimir Šarlija, ali on još nije skroz zaliječen, pa onda nije ni ulazio. Tako je Hajduk ostao bez svog originalnog stoperskog para Uremović-Šarlija.

U 34. minuti Livaja je lijepo proigrao Rokasa Pukštasa u kaznenom prostoru, ali njegov udarac bolkirala je obrana Puljana pa je na kraju ispao samo korner nakon kojega nije bilo opasnosti.

Moglo je biti opasnosti na drugoj strani, jer je Ante Erceg zatresao mrežu, no pogodak opravdano nije priznat zbog zaleđa. Dokaz je to da se Istra nije došla braniti nego igrati i pokušati zabiti.

U 43. minuti je ubacio Dino Mikanović, ali je Pukštas kasni malo na drugoj vratnici, propala je još jedna zanimljiva situacija za Bijele. Splitska momčad ispraćena je zvižducima navijača na odmor, Poljud je očekivao više od svojih ljubimaca, no Istra je odigrala čvrsto i aktivno u prvom dijelu. Prvi dio završio je bez udarca u okvir vrata s obje strane, premalo je bilo dobrog nogometa, jer Istra je bila organizirana, a Hajduk nije uspio po teškim uvjetima ozbiljnije zaprijetiti.

Činjenica da je nepotpuno spremnog Brekala Karoglan ostavio u svlačionici i uveo Leona Dajakua se isplatila. Dajaku je praktičk iz prvog kontakta s loptom upisao asistenciju kada je s lijeve strane ubacio pred vrata, a vješto je sa 7-8 metara zabio Filip Krovinović za slavlje domaćih navijača.

Još je poslije gola priliku imao Ismael Diallo kada mu je loptu spustio Livaja, ali bio je neprecizan.

Malo nakon toga u prigodi je bio Erceg, ali na kraju nije bilo opasno. Bilo je puno opasnije u 57. minuti kada je glavom pucao opet Erceg na ubačaj Mladena Devetka, ali je lopta otišla pokraj vrata.

Trener gostiju Tramezzani je u pola sata prije kraj susreta malo osvježio momčad, uveo je dva nova igrača u potrazi za izjednačenjem.

U 75. minuti je igra zaustavljena zbog dimne zavjese nakon bakljade domaćih navijača, čekalo se neko vrijeme dok susret nije nastavljen.

Slavko Blagojević je nastavio tradiciju dobivanja kartona protiv Hajduka, dobio je najprije 15. zbog prekršaja, a onda za nekoliko sekundi i novi koji je značio crveni jer je napucao loptu.

U nadoknadi je Livaja mogao do gola, no nije uspio pogoditi, ali je Hajduk stigao do pobjede u kojoj će igrju brzo zaboraviti.

HAJDUK - ISTRA 1961 1-0 (0-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 18267. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Kruno Lovrić (Županja) i Ivan Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).

Hajduk (4-2-3-1): Lučić - Mikanović, Uremović (od 20. Prpić), Elez, Diallo -Sigur, Krovinović (od 74. Kleinheisler) - Sahiti (od 74. Kalik), Pukštas, Brekalo (od 46. Dajaku) - Livaja (od 90.+6 F. Čuić.).Trener: Mislav Karoglan.

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Valinčić, Majstorović, Marešić, Devetak - Petrusenko (od 76. Matheus), Blagojević, Maurić - Kadušić (od 60. Lisica), Erceg, Fago (od 60. Vuk). Trener: Paolo Tramezzani.

Strijelac: 1-0 - Krovinović (48., Dajaku)

Žuti kartoni: Sigur, Pukštas (Hajduk), Kadušić, Blagojević, Erceg (Istra 1961)

Crveni karton: Blagojević (84.-drugi žuti)



Tagovi

HajdukIstra 1961Mislav KaroglanPaolo TramezzaniFilip KrovinovićIvan PerišićAnte ErcegHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti