REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Kritizirani Dembele konačno proigrao i odveo Barcelonu do pobjede nad Athleticom

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.02.22. | 23:04

Barcelona će u idućem kolu na noge Elcheu, dok će Athletic dočekati Levante (prije toga će odigrati i okršaj Kupa protiv Valencije).

Rastegnula je Barcelona svoj niz nepobjedivosti na sedam utakmica nakon što je u 26. kolu La Lige na Nou Campu slomila Athletic Bilbao s 4:0 golovima Pierrea-Emericka Aubameyanga, Ousmanea Dembelea, Luuka de Jonga te Memphisa Depaya.

Kontrola posjeda je od starta bila u rukama Xavijevih nogometaša. Tražili su domaći igrači neku rupu u obrani Athletica, brzim dodavanjima su pokušavali izbaciti iz ravnoteže Baske, koji su, mora se to priznati, dosta dobro stajali u početnoj fazi utakmice.

U 18. minuti je viđena prva dobra prilika na utakmici, a čiji je potpisnik bio Gavi. Mladom je veznjaku loptu ostavio Ferran Torres, ali je lopta nakon udarca otišla preko grede. Odgovor gostiju stigao je pet minuta kasnije, glatka i brza kontra okončana je Vesginim promašajem s vrha kaznenog prostora.

Jedan od najkritiziranijih igrača Barçe je zasigurno Torres, a španjolski reprezentativac se nije previše proslavio niti protiv Athletica. U 32. minuti je Traore projurio pored gostujućih braniča i uposlio Torresa čiji je udarac ukrotio Unai Simon. Već pet minuta kasnije Barcelona je stigla do zasluženog vodstva – Aubamayang je pokupio Araujov odbijanac i iz voleja pogodio za svoj peti pogodak u dresu Blaugrane.

Aubameyanog pogodak pogledajte OVDJE

Nije to bilo bogzna kakav atomski nogomet u prvom dijelu, ali Barcelona je bila bolja i zasluženo je s vodstvom otišla na veliki odmor. Nakon nekoliko neozbiljnih pokušaja na startu drugog dijela, Busquets je okušao udarac u 59. minuti. Nogometaši Bilbaa su izbacili loptu prema rubu 16-erca, a Busquetsov volej je otišao dosta daleko od gola. Pet minuta kasnije u glavnoj se ulozi našao Torres, ukrao je ofenzivac Barçe loptu neodlučnom braniču Athletica, izašao u situaciju jedan na jedan sa Simonom koji lagano brani njegov mlaki pokušaj. Xaviju očito nije najbolje sjeo novi Torresov promašaj pa ga je pozvao na klupu dvije minute nakon toga ubacivši u igru Dembelea, inače igrača večerašnje utakmice. Potez mu se isplatio brzo, u 73. minuti. Dembele se našao na lijevoj strani, prebacio si je loptu s desne na lijevu nogu pa odapeo u prve rašlje Athleticovog gola.

Dembeleov pogodak pogledajte OVDJE

Do kraja susreta je Barcelona napunila Athleticovu mrežu. U 90. minuti je Dembele ljevicom uputio centaršut, a L. de Jong glavom posprema za 3:0

De Jongov pogodak pogledajte OVDJE

I kod posljednjeg, četvrtog gola je više-manje sve napravio Dembele. Primio je loptu na desnoj strani te sada desnom nogom zavrnuo prizemnu loptu koju s druge stative u gol zabija Mmephis Depay. Nizozemcu je to bio deveti gol u La Ligi i prvi nakon što se vratio na teren nakon osam utakmica koje je propustio zbog ozljede.

Pogodak Depaya pogledajte OVDJE

Barcelona će u idućem kolu na noge Elcheu, dok će Athletic dočekati Levante (prije toga će odigrati i okršaj Kupa protiv Valencije).

 

26. kolo Primere

Petak

Levante - Eclhe 3:0

Subota

Mallorca - Valencia 0:1

Getafe - Alaves 2:2

Rayo Vallecano - Real Madrid 0:1

Atletico Madrid - Celta Vigo 2:0

Nedjelja

Villarreal - Espanyol 5:1

Sevilla - Betis, 2:0

Real Sociedad - Osasuna, 1:0

Barcelona - Athletic Bilbao 4:0

Ponedjeljak

Granada - Cadiz, 21.00



Tagovi

ŠpanjolskaLa LigaBarcelonaAthletic BilbaoOusmane Dembele

Ostale Vijesti