REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Kristijan Bistrović napustio CSKA, karijeru nastavlja u Turskoj (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.01.22. | 13:10

Dogovorena je posudba do kraja sezone.

23-godišnji hrvatski veznjak Kristijan Bistrović vraća se u Tursku. Veznjak CSKA Moskve ove je sezone za ruskog velikana skupio osam nastupa, dva pogotka i jednu asistenciju u svim natjecanjima, a do kraja tekuće sezone bit će član Karagümrüka, trenutno 13. momčadi Super lig.

Zanimljivo, trener spomenutog turskog prvoligaša je nekoć legendarni vratar Volkan Demirel, a ovog ljeta se klub pojačao brojnim poznatim imenima kao što su Ahmed Musa, Medhi Benatia, Cener Ekrin, Kerim Frei, Yann Karmoh i Emre Mor.

Bistrović je i lani u proljetnom dijelu sezone igrao u Turskoj. CSKA ga je posudio Kašimpaši, gdje je ostavio dobar dojam, zbog čega su ga čelnici moskovskog velikana u prvom dijelu ove sezone odlučili zadržati u klubu. Budući da se nije uspio nametnuti za početni sastav, pustili su ga da ponovno ode na posudbu, ovog puta u Karagümrük.

Bistrović je dijete Slaven Belupa, a za U-21 reprezentaciju upisao je 18 nastupa i četiri pogotka. Posebno se pamti onaj vršnjacima iz Škotske u kvalifikacijama za Euro za mlade (2:2), a kasnije je na tom istom natjecanju upisao nastupe u svim utakmicama.

Defenzivnog veznjaka rodom iz Koprivnice pamte i navijači Dinama, ali ne po dobrom. Naime, Plavima je malo nedostajalo da prošle sezone u svim utakmicama grupne fazi Europske lige sačuvaju svoju mrežu netaknutom, ali Bistrović je svoj jedini gol za CSKA u Europi zabio baš Dinamu, klubu za kojeg navija, u utakmici igranoj na Maksimiru. Bilo je to u zadnjoj utakmici grupne faze nakon što su Plavi već osigurali europsko proljeće, a Bistrović je matirao 77. minuti.

Ne tako davno 23-godišnajk je potpisao novi ugovor s CSKA Moskvom koji je važeći do ljeta 2025. godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi dva milijuna eura.



Tagovi

Süper LigSuper LigTurska

Ostale Vijesti