Krilni napadač iz Gvineje Bisau srušio rekord Cristiana Ronalda star 18 godina (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 03.07.20. | 17:05

Kad je Cristiano postavio rekord, ovaj mladić još nije ni bio rođen.

Naime, neposredno prije kraja ogleda, svoje prve seniorske minute odradio je Joelson Fernandes, talentirani krilni napadač koji je jučer postao najmlađi debitant u povijesti Sportinga.

Fernandes je debitirao sa 17 godina, četiri mjeseca i tri dana, a sve do jučerašnjeg dana najmlađi debitant u povijesti kluba bio je Crisitano Ronaldo koji je svoj debi upisao sa 17 godina, šest mjeseci i devet dana.

Zanimljivo, Ronaldo je u igru ušao u 58. minuti, a na terenu je zamijenio španjolskog veznjaka Tonita koji je godinu dana bio član Rijeke (2007. – 2008.).

Fernandes je u igru ušao umjesto Andraža Šporara, skupo plaćenog pojačanja Sportinga koji je u siječnju ove godine stigao u Portugal za šest milijuna eura iz Slovan Bratislave.

U top 25 najmlađih debitanata ima još nekoliko poznatih imena kao što su Ricardo Quaresma, Simao, Bruma, Rafael Leao, Joao Moutinho, Adrien Silva i Hugo Viana.

Dodajemo za kraj kako je ovaj 17-godišnjak u mlađim kategorijama nastupao za Portugal (U-15, U-16, U-17) iako je rođen u Gvineji Bisau. Ta malena afrička državica bivša je portugalska kolonija pa stoga veliki broj mladića iz te državice svoju karijeru započne upravo u Portugalu.

(foto: STRINGER/ Reuters, Screnshoot Transfermarkt)

 


Tagovi

Joelson FernandesCristiano RonaldoSporting Lisabon

Ostale Vijesti