Krenuo je u Slaven Belupu, igrao za dvije reprezentacije, a sada je potpisao za četvrti talijanski klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 19:02

Na Apenine prvi se put otisnuo 2009., a posljednji 2015.

Iako je igrao za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, čak je bio kapetan U21 vrste, iako je zaigrao u dvije prijateljske utakmice za A reprezentaciju, između ostalog i protiv Argentine u Londonu 2014., Mato Jajalo se 2016. odlučio igrati za reprezenatciju Bosne i Hercegovine, odnosno države u kojoj je rođen (Jajce). Bio je ratni izbjeglica, on i njegova familija preselili su u Njemačku da bi se 1999. vratio u Hrvatsku i nastavio trenirati u Slaven Belupu u kojem je upisao i profesionalni debi.

U Koprivnici je proveo dvije godine, bio je jedan od najtalentiranijih igrača lige, za njegove usluge interesirao se i Dinamo, da bi 2009. prešao u talijansku Sienu koja ga je nakon godinu dana prvo posudila, a onda i prodala u tadašnjeg drugoligaša Koln. U Kolnu je proveo tri godine, upisao je više od 100 nastupa u Bundesligi 2, prije nego što je stigao na posudbu u Sarajevo, a onda i prešao u Rijeku s kojom je bio viceprvak. Te 2015. drugi put prelazi u Italiju u kojoj je zabilježio impozantnu karijeru.

Četiri godine bio je član Palerma (upisao je ukupno 147 nastupa) prije nego što je 2019. prešao u Udinese u kojem se zadržao do početka 2023. (ukupno 58 nastupa) kada je, s 34 na leđima, prešao u Veneziju s kojom je potpisao ugovor do ljeta 2025.

Igrač koji je u karijeri zaigrao za dvije reprezentacije (dres Vatrenih nosio je dva puta, a Zmajeva 11), sada je prešao u svoj četvrti talijanski klub...



Tagovi

Mato JajaloVenezia FC

Ostale Vijesti