Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Kreirao je posljednju veliku Hajdukovu europsku pobjedu, a sad je raskinuo sa španjolskim niželigašem

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 20.01.22. | 18:35

Asistencijom je bacio Poljudu u ekstazu, a sad će potražiti novu sredinu

Rijetko koji simpatizer Hajduka koji prati utakmice bijelih najkasnije od prvog desetljeća 2000-ih se ne sjeća utakmice Europske lige na Poljudu s Anderlechtom. Ekstaza u sudačkoj nadoknadi koju je za one pred malim ekranima dodatno podgrijao Drago Ćosić dogodila se u sjajnom proigravanju Dinka Trebotića za Antu Vukušića. 'Vukušiću Ante, sinjski dijamante' uzvikivalo se još danima i mjesecima nakon te europske pobjede u grupnoj fazi. Očekivalo se puno više od ovog dvojca, ali karijere im nisu baš otišle u smjeru koji se predviđao onda.

Vukušić je danas nakon brojnih destinacija član talijanske Messine koja se natječe u Serie C, a Trebotić je do danas bio član španjolskog četvrtoligaša Augilasa. Proteklog ljeta pohvalili su se Španjolci dovođenjem nekadašnje desetke Hajduka, ali nakon pola godine raskidaju suradnju.

Upisao je kod njih Trebotić osam nastupa bez golova i asistencija, a sad će 31-godišnjak potražiti novu sredinu. Španjolski četvrtoligaš bio je 13 klub u karijeri Dinka Trebotića i sad u zrelim igračkim godinama može pronaći 14.

Karijeru je započeo u Hajduku gdje je napravio prve igračke korake, a igrao je još za Junak, Rudeš, Zagreb, Lokomotivu, Videoton, Bnei Yehudu, Fredrikstad, Slaven Belupo, Dinamo Minsk, Zrinjski i Agulias.


Tagovi

Dinko Trebotić

Ostale Vijesti