Kreilach zabio u pobjedi protiv LA Galaxyja, Riječanin igra nogomet karijere (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 09:59

Nekadašnji kapetan momčadi s Kvarnera polako postaje ikona Salt Lakea.

Jasno, nogometaše u Kinu uglavnom vuče novac, SAD nudi ugodan život, dok oni Južnoamerikanci koji se vraćaju u Brazil i Argentinu su jednostavno spremni napustiti sve kako bi se vratili tamo odakle su krenuli i ponovno doživjeli one emocije i temperamentnost (i fanatično) kakva se viđa samo kod njih.

Iako je igrao dugo godina u HNL-u i Bundesligi, Kreilachova odluka da se zaputi 'preko bare' mogla bi se ispostaviti najboljom u njegovoj karijeri.

Otkako je stigao u klub, a to je bilo u veljači 2018. godine, Kreilach igra fantastičan nogomet. Ukupno je za RSL odigrao 85 utakmica, a pritom je skupio 28 pogodaka i 10 asistencija. Prilično dobro ako nas pitate, naročito kada se sjetimo da su na njega u HNL-u gledali kao 'veznjaka defenzivnih sklonosti'.

Rođenom Vukovarcu ovo je peti pogodak ove sezonu (devet nastupa) te je upravo on, pored svih ofenzivaca, najbolji klupski strijelac ove sezone.

Unazad sedam dana Kreilach je potpisao novi dvogodišnji ugovor s RSL-om, a taj potez uprave kluba već sada se pokazuje kao odlična odluka.

Noćas je Kreilach zabio drugi pogodak svoje momčadi u pobjedi nad moćnim LA Galaxjem 2:0. Za goste igraju igrači poput Cristiana Pavona, Chicharito, Insua i Dos Santos, ali nekadašnjeg kapetana Rijeke velika imena nisu impresionirala.

Pogodak 31-godišnjeg veznjaka pogledajte u nastavku teksta:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">Se esfuman las esperanzas del <a href="https://twitter.com/hashtag/VamosGalaxy?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#VamosGalaxy</a> tras el segundo gol del <a href="https://twitter.com/hashtag/RSL?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#RSL</a>, obra de Damir Kreilach<a href="https://twitter.com/hashtag/RSLvLA?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#RSLvLA</a> | 2-0 <a href="https://t.co/DE6tHAUZUx">pic.twitter.com/DE6tHAUZUx</a></p>&mdash; MLS Español (@MLSes) <a href="https://twitter.com/MLSes/status/1308968362551246850?ref_src=twsrc%5Etfw">September 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CNSWwmY32WA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(foto: USA TODAY Sports)

 


Tagovi

Damir KreilachMLSReal Salt Lake

Ostale Vijesti