Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Kreću Dinamove 'pripreme' za Europu, Bišćan: "Rotirat ćemo momčad, moramo do kraja sezone imati jasnu sliku o svima"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.05.23. | 13:10

Dinamo trener najavio je utakmicu u Osijeku (nedjelja, 17 sati) u kojoj neće na raspolaganju imati trojicu stopera

Samo dvaput slavio je Dinamo u zadnjih devet utakmica u Gradskom vrtu, Osijek je zadnjih godina vrlo neugodno gostovanje za Modre. U nedjelju (17 satI) momčad Igora Bišćana opet gostuje u Slavoniji, zadnji put na tom stadionu, jasno je da se Dinamo od Gradskog vrta želi oprostiti pobjedom.

"Očekujem zahtjevnu utakmicu, jer oni su u borbi za Europi. S dva pozitivna rezultata podignuli su smaopouzdanje i vratili se na razinu na kojoj su bili prije. Znali smo da rezultati koji su prethodili ovim zadnjim utakmicama nisu bili u rangu s kvalitetom igrača. Dolaskom novog trenera sad su došli i rezultati, dočekuje nas momčad u uzlaznoj putanji, koja ima veliki motiv, ali vjerujem da ćemo i mi doprinijeti da utakmica bude kvalitetna i da ćemo osvojiti tri boda.", kazao je Bišćan, koji se umara u ponavljanju da, unatoč osiguranom naslovu, za Dinamo nema opuštanja do kraja sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Fokusiramo se još više na nas i našu igru, Dinamo treba biti taj kojega će se više pitati u svakoj utakmici u HNL-u, uz dužno poštovanje svima. Sad kad smo osvojili naslov možemo isprobati neke igrače, to ćemo i raditi, ali ono osnovno, ozbiljnost i težnja boljoj igri, to ostaje prisutno, jer Dinamo to traži, naši navijači to traže i mi ćemo se nastaviti tako ponašati. Uvijek imamo maksimalne zahtjeve, tako ćemo i izaći u Osijeku."

Još uvijek nema Boška Šutala i Kevina Theophilea, a kao i u Splitu nema niti Dine Perića. On je nekoliko utakmica igrao pod temperaturom, zato je propustio derbi, ali organizam pokazuje i dalje znakove iscrpljenosti pa ga Bišćan neće korisiti ni u Osijeku. Nema potreba za riskiranjem.

"Svi bi ostali trebali biti na raspolaganju. S obzirom da imamo dosta mladih, a oni igraju važnu utakmicu, vidjet ćemo koga ćemo ostaviti juniorima s tko će s nama. One rotacije što sam rekao, to ćemo probati napraviti, imat ćemo nekoliko novih igrača u prvih 11 i još nekoliko njih će dobiti minutažu. Mislim da je to dobro, u situaciji smo da si to moramo priuštiti, u ovih nekoliko utakmica puno će igrača dobiti minutažu, želimo do kraja sezone imati što bolju sliku momčadi uoči priprema.", zaključio je Dinamov trener.

Koga će sve zamijeniti, vidjet ćemo, rekao je i sam da još nije načisto koga će od juniora povesti u Osijek. No, možemo pretpostaviti da bi u Gradskom vrtu od prve minute trebao zaigrati Bruno Petković, možda i Petar Bočkaj, a vjerojatno će i Livaković malo odmoriti, umjesto njega među vratnice bi mogli Nevistić ili Zagorac. No, ostavimo nagađanja, svi upitnici nestat će prije početka utakmice, tada ćemo znati kakve su Bišćanove namjere protiv momčadi Stjepana Tomasa.



Tagovi

GNK DinamoIgor BišćanNK OsijekGradski vrtHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti