Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Kreće lov na Miereza! Zainteresiran je novi španjolski prvoligaš, a Hrvat bi mogao financirati transfer

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.05.21. | 15:41

Osijek prvo mora otkupiti Argentinca u narednih desetak dana

Ramon Mierez će uskoro postati najskuplji nogometaš u povijesti Osijeka.

Osječani imaju rok do 15. svibnja da aktiviraju otkupnu klauzulu iz Mierezovog ugovora o posudbi iz Alavesa. I sigurno će to učiniti što je Nenad Bjelica i najavio u intrevjuu za Germanijak. Otkupna cijena je 2,5 milijuna eura. Nije malo, ali vrijedi svaki uloženi cent.

Argentinac je golgeterski eksplodirao u Osijeku ove sezone. Prvi je strijelac lige sa 21 prvenstvenim golom i skoro sigurno će i završiti sezonu kao Kralj strijelaca u HNL-u. Isplatio je sve uloženo, a Osijek u njemu ima ogroman kapital. Nenad Bjelica bi volio zadržati Argentinca poslije otkupa, ali nije isključena ni opcija da ga Osijek samo preproda i zaradi ozbiljne novce na njemu.

Kako Germanijak doznaje, pojavio se i prvi zainteresirani kupac. Riječ je o španjolskom drugoligašu Mallorci koja se ove sezone vraća u Primeru. Mallorca je trenutno na drugoj poziciji u Segundi i ne gine joj plasman u elitni rang španjolskog nogometa. Pet kola prije kraja ima osam bodova više od trećeplasirane Almerije pa je već viđena kao novi član Primere.

Zato klub sa Baleara već planira pojačanja kako bi se i zadržao u Primeri duže vrijeme. U tim planovima je najbitnija situacija sa napadačima. Prvi strijelac momčadi je Senegalac Amath Ndiaye koji je posuđen od Getafea uz opciju otkupa za 4,5 milijuna eura. Mallorca će tu opciju najvjerojatnije i aktivirati, ali Ndiaye nije dovoljan za Primeru. Mallorci treba još napadača. Trenutačno u napadačkoj liniji ima još četvoricu klasičnih napadača: Alvara Gimeneza, Marca Cardonu, Abdona Pratsa i Alexa Lopeza. Gimenez i Cardona su posuđeni igrači koji nisu zadovoljili i neće biti otkupljeni. Prats je iskusan napadač koji će ostati, a Lopez nije odigrao nijednu utakmicu ove sezone i napustit će klub.

Mallorca na posudbi u Osasuni ima i našeg Anta Budimira koji igra sjajnu sezonu. Osasuna će uraditi sve da ga otkupi iako ne može platiti fiksnu cijenu od 8 milijuna eura dogovorenu prilikom posudbe. Klub iz Pamplone očekuje popust i spreman je uložiti oko 4 milijuna za otkup hrvatskog reprezentativca. Mallorca će taj novac iskoristiti za otkup Ndiayea. Ako ipak ne dođe do dogovora s igračem, Mallorca je zainteresirana za Miereza. Ali će i njegova cijeno vjerojatno biti veća.

Osijekov prioritet je da u narednim danima iskoristi klauzulu i otkupi Argentinca pa da ga onda zadrži makar do kraja ljetnog prelaznog roka. Ambicije su da Osijek i Mierez krenu u napad na Europu i titulu sljedeće godine u HNL-u. Novac nije neophodan Osijeku jer će teško klub iz Gradskog vrta naći bolju zamjenu za Argentinca. Ipak, postoje ponude koje je teško odbiti i sve ovisi od toga što je Mallorca spremna ponuditi.

Nije nikakvo čudo da je Mierez zapeo za oko klubovima sa Zapada Europe. Može se očekivati i interes ozbiljnijih klubova od Mallorce. U Španjolskoj se do sada nije dokazao igrajući za Tenerife pa bi izazov Primere s Mallorcom mogao biti jak motiv Argentincu.

Ipak, na kraju se Osijek pita o svemu i morat će to biti baš ponuda koju je teško odbiti...

 


Tagovi

MallorcaRamon Mierez

Ostale Vijesti