REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Kreator slovenske senzacije odlazi iz kluba i preuzima Dambrauskasov stari posao

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 15:29

Spominjao se prije šest godina kao budući trener Hajduka, ali tu je opciju tada odbio

Otkako je s klupe Ludogoreca otišao Hajdukov trener Valdas Dambrauskas bugarski klub je u potrazi za novim strategom. Hajduk dolaskom litavskog stručnjaka živi malu renesansu i ponovno je u borbi za naslov, a s druge strane bugarski klub je u lošijem razdoblju.

Spominjao se kao nasljednik Dambrauskasa kreator slovenske senzacije Ante Šimundža, a po svemu sudeći glasine postaju istinite. Naime, kako javlja slovenski nogometni portal Nogomania, Šimundža se oprašta od trenerske klupe u Muri. Iz kluba to još nisu službeno potvrdili, zasad se još suzdržavaju od komentara, ali je već sada jasno da su ostali bez trenera. To je za Nogomaniju potvrdilo više izvora bliskih klubu. Šimundža je o svojoj namjeri obavijestio upravu prekmurskog kluba i tako zatvorio poglavlje koje je ispisao s aktualnim prvakom Slovenije. Sada Mariborčana čeka put u Bugarsku, gdje će se sastati s predstavnicima Ludogoreca.

Šimundža nije jedini kandidat za trenera ovog bugarskog velikana, ali ima velike šanse za imenovanje javljaju Slovenci. Zanimljiva poveznica između bivšeg trenera Ludogreca i vjerojatno budućeg je i Hajduk. Dambrauskas je trenutni trener splitskog kluba, a Šimundža je bio kandidat za klupu prije šest godina. Spominjao se 2015. godine kao mogući trener Hajduka prije dolaska Damira Burića, a tada je izjavio da je postojao kontakt s 'bilima' i da je odbio tu mogućnost.

„Dobio sam informaciju o interesu Hajduka od svog agenta, ali odgovorio sam mu da me promjena kluba ne zanima. Moje misli fokusirane su isključivo na Maribor, na preostala dva kola u prvenstvu i pripreme za sljedeću sezonu. Nisam u ovom trenutku razmišljao da bi napustio mjesto trenera Maribora, imamo dovoljno ambicija i prostora za napredak“, izjavio je tada Šimundža dok je vodio Maribor.

Muri ove sezone ne ide kao i prošle, ali mogu se pohvaliti da su u Konferencijskoj ligi skinuli skalp Conteovom Tottenhamu.


Tagovi

MuraLudogorecAnte Šimundža

Ostale Vijesti