Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Krcati Draženov dom je velika prednost za Futsal Dinamo, ali mogao bi biti i dvosjekli mač

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 26.05.23. | 08:41

Treća utakmica finala 1.HMNL igra se večeras od 20:15 u rasprodanom Domu Dražena Petrovića i uz izravni prijenos na Max Sportu. Omjer u seriji do tri pobjede je 1-1.

U noći s utorka na srijedu rasprodane su sve ulaznice za treću utakmicu finala 1.HMNL. U Domu Dražena Petrovića očekuje se više od pet tisuća gledatelja, večeras, ali i u ponedjeljak kada se igra četvrta utakmica finala. Za sada je, saznajemo, za taj dvoboj prodano nešto manje od 2.000 ulaznica, a očekuje se da će, ako Dinamo večeras pobijedi, cijela dvorana planuti do subote navečer.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Futsal Dinamo je, naime, nakon 'breaka' u Omišu došao do prilike da s dvije pobjede u Zagrebu, u kultnom Draženovom domu, stigne do naslova prvaka države. Futsal Dinamo je 2014. krenuo s 'članskom pričom', kao potpuno amaterski klub, s ciljem da se na njihovim utakmicama nesmetano mogu družiti na Maksimiru tada nepoželjni navijači, a sada je došao do prilike da osvoji naslov u, vjerojatno, drugom najgledanijem sportu u Hrvatskoj i, sigurno, najizjednačenijoj elitnoj ligi nekog kolektivnog sporta u Lijepoj našoj.

Međutim, Plave do naslova dijele dvije pobjede protiv, uz Novo Vrijeme, najjače hrvatske futsalske ekipe posljednjih godina. Omišani su 2020. i 2021. osvojili naslov prvaka države, u Ligi prvaka igrali su al pari utakmice s najjačim europskim klubovima, a, zanimljivo, poraz od Dinama u ponedjeljak u Omišu bio je tek drugi posrtaj Zeleno-plavih od Zagrebačkih plavih u čak 16 utakmica! Još zanimljivije jest da je Olmissum oba poraza od Futsal Dinama doživio u svojem Ribnjaku. U Zagrebu su u pet utakmica upisali tri pobjede, a dvije su završile neriješeno. Omišani imaju i iskustvo izbacivanja Dinama iz prvenstva i Kupa. Dva puta Zeleno-plavi izbacili su Plave u polufinalu 1.HMNL (u svojim šampionskim sezonama), a u čak tri navrata iz četvrtfinala Kupa (sva tri četvrtfinala odigrana su u Omišu).

Prednost Omišana bi mogla biti i rasterećenost. Dinamovi navijači u Draženov dom dolaze u euforičnoj atmosferi, vjerujući da će svjedočiti prvoj tituli svojega kluba. U takvoj atmosferi bili su i pred ovosezonsku završnicu Kupa kojoj je domaćin bio upravo Futsal Dinamo, pa su doživjeli hladan tuš izgubivši na šesterce u četvrtfinalu od drugoligaša Šibenika 1983. Omišani, pak, nemaju što izgubiti. Ako pokleknu u obje utakmice, u paklenoj atmosferi, nitko im ne može ništa zamjeriti. Ako pobijede samo jednu utakmicu, imaju zagarantiranu majstoricu u svojoj dvorani!

No, dobra vijest za navijače Dinama je smirenost najiskusnijih u redovima Plavih, trenera Matije Đulvata i kapetana Ivana Pavlića (propustio drugu utakmicu u Omišu zbog tri žuta kartona) koji ima iskustvo osvajanja trofeja. Četiri puta je bio prvak države s Nacionalom, dva puta je osvojio Kup, Kutiju šibica, brojne malonogometne turnire...

"Futsal Dinamo je jako mlada ekipa, ali Tiho Novak i ja smo smirili mlađe igrače, a pomaže nam i iskustvo koje sa sobom donose Postružin i Perić. Određeni pritisak uvijek postoji, ali nakon domaće utakmice u polufinalu i one atmosfere, svi jedva čekamo ponovno istrčati pred pune tribine“, rekao je Pavlić, a Đulvat je napomenuo kako on i momčad u opće ne razmišljaju o utakmici u ponedjeljak, već su samo i isključivo fokusirani na večerašnji dvoboj. Ključno je pobijediti večeras, a onda će razmišljati o ponedjeljku i potencijalnoj zadnjoj utakmici serije...

Dobra vijest za Plave je, također, povratak prvog pivota Luke Perića koji je zbog suspenzije morao propustiti drugu utakmicu finala. Đulvat je, također, na jučerašnjoj konferenciji za medije napomenuo kako će na raspolaganju imati sve igrače i kako pred ovakve utakmice igrači nekakve blaže ozljede ni 'ne primjećuju'.

Omišani su u Zagreb stigli još u četvrtak, odradili su trening u Draženovom domu

"Sigurno da Futsal Dinamo ima određenu prednost, ali to može biti dvosjekli mač jer su pred imperativom pobjede u ove dvije utakmice. Mi sigurno nećemo istrčati s bijelom zastavom. Igrati ovakve utakmice treba biti užitak svakom igraču. Vruća atmosfera na tribinama bit će velika prednost za domaćina, ali imamo dovoljno iskustva i samopouzdanja. Sigurno ćemo znati odgovoriti", rekao je Stješan Perišić u razgovoru za Sportske novosti.

Omišani danas zbog suspenzije kartona neće moći računati na ljevonogog reprezentativca Marka Kuraju te će imati skraćenu rotaciju na poziciji desnog beka.

U redovuima Dinama treći žuti karton prijeti Kristianu Čekolu, Danijelu Dekaniću, Mateu Mužaru i Nevenu Zonjiću, a kod Omišana četvrtu utakmicu mogli bi zbog istog razloga propustiti Stjepan Perišić, Antonio Sekulić i Duje Kustura.



Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissum1.HMNLprvenstvo hrvatske u futsaluFutsalfutsal

Ostale Vijesti