Krasnodar u dramatičnom finišu saznao protivnika u Europskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.07.14. | 10:40

Krasnodar je saznao svojeg protivnika u 2. pretkolu Europske lige. Tako će jedini ruski klub koji sudjeluje u ovom krugu natjecanja 17. srpnja gostovati u estonskom Kalevu te igrati protiv tamošnjeg Sillamäea kojeg će sedam dana kasnije ugostiti na svom Kuban stadionu.

Sillamäe je povijesni uspjeh, prvi prolazak jednog kruga europskog natjecanja izborio protiv finske Honke na dramatičan način. U prvoj utakmici u Estoniji bilo je 2-1 za Sillamäe, a sinoć su Finci ostvarili isti rezultat nakon 90 minuta. Pristupilo se produžecima u kojima je Honka pogotkom Porokare u 105. minuti došla nadomak prolaska da bi Estonce spasio 26-godišnji Rus Evgenij Kabaev golom u posljednjoj minuti utakmice.

Estonci su tako sebi 'kupili' još dva tjedna boravka u Europskoj ligi, ali u dvobojima s Krasnodarom Rusi su apsolutni favoriti. Sillamäe je prilično nepoznata momčad, a Krasnodar je osvojio 5. mjesto u jakoj ruskoj ligi, a momčad je puna međunarodnih igrača tako da bi sve osim njihovog prolaska bilo veliko iznenađenje.

(Foto: Action Images)


Tagovi

KrasnodarEuropska liga

Ostale Vijesti