Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

„Krasnodar će i u uzvratu igrati ofenzivno, no ni mi nismo momčad koja se brani“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.02.21. | 21:41

Trener Dinama Zoran Mamić dao je svoje viđenje sjajne pobjede Modrih.

Dinamo je u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige slavio protiv Krasnodara u Rusiji rezultatom 2:3. Sjajnu partiju odigrali su prije svih Petković, koji je zabio dva gola te Oršić koji mu ih je i namjestio.

Poslije utakmice svoje viđenje dao je strateg Modrih Zoran Mamić.

„Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Nismo padali zato što smo bili i prije utakmice svjesni koliko smo dobri i da držimo sve u svojim rukama i da će se više pitati nas nego njih iako ih stvarno treba respektirati. Vjerovali smo, puni smo samopouzdanja, igrači se međusobno bore i ova faza natjecanja je nagrada za sve što su napravili u prvom dijelu sezone. Moglo je biti puno više, ali nažalost, te neke kontre nismo realizirali. Napravili smo jako puno, ali isto tako imamo još puno posla", započeo je trener Dinama Zoran Mamić za Arena Sport.

"Ostajemo ovdje spavati. Ne znam da li u našem hotelu nešto radi i da li se može naručiti neko piće, ali emocije su velike i sigurno je da se neće spavati odmah nakon dolaska u hotel."

Trener Modrih je morao spomenuti i junaka večeri Petkovića, koji je odigrao još jednu fenomenalnu utakmicu, a zahvalio se i domaćinima na gostoprimstvu.

"Bruno se borio kao lav, zadržavao je lopte, asistirao. Mi znamo kakvu kvalitetu imamo u njemu. Ovo je dokaz samo njemu koliko može i putokaz kako da ostvari svoje želje, postane nositelj igre i Dinama i reprezentacije i da eventualno ostvari veliki transfer. Na njemu je sve, on sam odlučuje koliko će daleko doći".

"U ime momčadi i svoje osobno želim reći veliko hvala domaćinu i čovjeku koji je stvorio ovaj klub i dao nam veliki privilegij igrati na ovakvom stadionu. Ovo je bio sportski doživljaj, a igrati utakmicu na ovakvom stadionu je veliki, veliki privilegij".

Osvrnuo se i na protivnika, koji se očekivano pokazao kao solidan suparnik, no na kraju nedovoljno dobar za aktualnog prvaka Hrvatske.

„Puno oni mijenjaju mjesta, nije to jednostavno pokriti ni uigrati se za nešto. Ni oni sami ne znaju kuda sve odlaze. Uz malu komunikaciju među igračima može to biti pokriveno i mi smo to dobrim dijelom radili. Potrošili smo se dosta dok nisu došle izmjene. Berg je pokazao onda o kakvom se igraču radi, ali tu su sve momčadi dobre, nije lako izdržati na ovom nivou da ti protivnik ne zabije gol“.

„Berg je zabio 300-tinjak golova u raznim klubovima svijeta. Čovjek koji ima 34 godine, a izgleda kao da ima 22. Fizički moćan, brz, premazan je svim mogućim mastima i privilegij mi je bio biti dvije godine njegov trener. Bio sam sretan što sam ga vodio, ali drago mi je što je moja momčad pobijedila“.

Strijelac pobjedničkog gola konstantno je bio na izlaznim vratima Dinama, no Nigerijaca iz utakmice u utakmicu dokazuje da mu je mjesto među Modrima, a danas je ponovno sjajno reagirao kao džoker s klupe.

„Atiemwen jako dobro radi od početka priprema, njegov govor tijela je fantastičan i onda ga nagradi golom u ovakvoj utakmici“.

Za kraj se strateg modrih osvrnuo i na uzvratnu utakmicu.

„Uzvrat? Neće Krasnodar puno mijenjati, igrat će ofenzivno kao i danas. Ne smijemo se braniti, nismo momčad koja se zna braniti. Moramo igrati čvrsto i odgovorno, tražiti gol i zabiti više nego danas i, vjerujem, proći dalje“, zaključio je.

 


Tagovi

Zoran Mamić

Ostale Vijesti