Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Kranjčar na pitanje za koga će navijati u borbi za naslov prvaka: „A kaj vi mislite?“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 14:20

Jedan od najomiljenijih hrvatskih nogometaša, o kojem jednake simpatije imaju u Zagrebu i Splitu, jučer je uživo pogledao ogled juniora Hajduka i Atletica, a 'faca' kao što je Niko, uvijek sa sobom povuče brojne poglede.

I prije i poslije Nike Kranjčara smo imali igrače koji su igrali za Dinamo i Hajduk te prelazili iz jednog kluba u drugi, ali nitko od svih njih nije ni približno imao status kakvog ima nekadašnji hrvatski reprezentativac. Neovisno pita li se to pitanje u Zagrebu ili Splitu, o Kranjčaru će se uvijek pričati u superlativima. Hajdukovci i dalje pamte njegove genijalne driblinge, asistencije i pogotke u sezoni 04/05. kad su Bijeli posljednji put osvojili naslov prvaka, a u Splitu se nadaju da će se 17 godina dugi post prekinuti ove sezone kad se na okupu skupila sjajna momčad prepuna kvalitetnih igrača.

Danijel Subašić te dvojica Kalinića, Nikola i Lovre, njegovi su bivši suigrači iz reprezentacije, dok iz ove Dinamove svlačionice imao prilike igrati samo s jednim – Arijanom Ademijem. Prije nego što je prihvatio poziv Makedonije, Ademi je odigrao tri utakmice za Hrvatsku. Bili su to prijateljski ogledi protiv Juže Koreje (dva puta) te Portugala, a tad je Niko Kranjčar igrao svoje posljednje utakmice za Vatrene.

Igračku karijeru Kranjčar je zaključio u Rangersu, a nakon što je jedno vrijeme uzeo pauzu od nogometa, od ljeta prošle godine radi kao pomoćnik izbornika U-19 reprezentacije.

„Pratim, naravno“, odgovorio je na pitanje prati li stanje u HNL-u pa dodao:

„Ne gledam toliko utakmica, ali mislim da su napravili fantastičan prijelazni rok. Sad je na igračima da pokažu koliko stvarno vrijede. Mislim da je pet bodova veliki zaostatak, ali isto tako zaostatak koji se može nadoknaditi. Sve je na njima. Mislim da je uprava ovaj put napravila sve što je u njenoj moći da Hajduk uspije“, rekao je u razgovoru za HRT.

Uslijedilo je pitanje hoće li navijati za Hajduk u borbi za naslov prvaka.

„A kaj vi mislite? Na to pitanje sam cijeli život odgovarao. Neka ostane u meni za koga ću ja navijati. Ja sam uvijek za jaki hrvatski nogomet. Mislim da je najveći dobitak ove godine da i Rijeka i Osijek i Dinamo i Hajduk imaju šanse osvojiti prvenstvo. Ja mislim da samo s kvalitetnim prvenstvom ćemo i dalje dobivati kvalitetne rezultate u Europi, ali i reprezentaciji.“


Tagovi

Niko KranjčarDinamo ZagrebHajdukHNL

Ostale Vijesti