Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Kraljevi remija dočekuju Bijele u dalmatinskom derbiju (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.09.22. | 08:30

Utakmica se igra od 20 sati na Šubićevcu

Gdje god da Hajduk dolazi domaćim momčadima bude to poseban motiv. No gotovo pa nigdje to ne bude kao kod najbližih susjeda u ligi. Susret 9. kola koji će danas od 20 sati otvoriti ovaj vikend u HNL-u je dalmatinski derbi između Šibenika i Hajduka na Šubićevcu. Ova utakmica proglašena je i onom visokog sigurnosnog rizika, a Šibenčani su ponovno posegnuli za mjerom kojom navijačima gostujuće momčadi brane kupovinu ulaznica za zapadnu tribinu po regionalnoj pripadnosti i zabranom nošenja obilježja. Pravdaju domaći taj potez pokušajem sprječavanja tenzija i nereda na tribini predviđenoj za domaće navijače.

Šibenik i Hajduk su ove sezone primili najmanje zgoditaka, ali domaći i najmanje zabijaju. U prošlom kolu su Narančasti remizirali s Osijekom, a moglo je vrlo lako završiti i njihovom pobjedom. Momčad Damira Čanadija postala je specijalist za remije, imaju ih pet u prvi osam kola te dva poraza i jednu pobjedu.

Za dalmatinski derbi ne treba im poseban motiv, naglasio je Čanadi u najavi utakmice kojem će danas nedostajati Duje Čop koji je ozlijeđen, ali i kapetan Mario Ćurić koji je jučer potpisao za ruski Torpedo iz Moskve.

„Imali smo tešku utakmicu u Osijeku, no ekipa se odmorila. Ne moram motivirati moju ekipu s obzirom protiv koga igramo. Gladni smo i moramo stalno igrati na najvećem nivou. Hajduk je favorit, ali dat ćemo sve od sebe da izborimo dobar rezultat“, rekao je strateg Šibenika.

Hajduk je s druge strane u prošlom kolu prekinuo težak period poraza i teških protivnika. Visoka pobjeda protiv Slaven Belupa došla je kao naplata za sve ono što nije ulazilo ili je bilo loše u prijašnjim utakmicama. Da bi pratili Dinamo u domaćem prvenstvu kojem su se okrenuli nakon ispadanja od Villarreala u Europi moraju pobjeđivati. Niz utakmica koje imaju pred sobom bez podcjenjivanja drugih stavlja ih u status favorita pa se po tri boda iz svake i očekuju.

Ipak, Šubićevac je uvijek bio težak teren za Splićane, a sad i doslovno s obzirom na stanje travnjaka. Znali su Splićani tamo gubiti ključne bodove u prvenstvu, a bilo je situacija i kad je visio Kup. Prošle sezone jedan od klubova koji je otkidao bodove Hajduku u crnom listopadu, kroz koji su izgubili bitku za naslov, bio je i Šibenik, ali Bijeli su slavili u drugim utakmicama.

„Teško je ovu utakmicu gledati u kontekstu drugih susreta Šibenika. Zbog statusa lokalnog derbija ova utakmica ima posebno značenje. Osjetio sam to prošle sezone kada Šibenik susret s nama nije u najboljoj formi, ali su protiv nas bili na maksimumu. Uvjeren sam da će navijači na tribinama i pred televizijom gledati veliku borbu“, rekao je Dambrauskas pred utakmicu.

Ovaj susret je i prilika Valdasu Dambrauskasu da je njegova momčad uigrala mehanizme i da ona dobra partija protiv Slaven Belupa na Poljudu nije bila tek pobjeda individualne kvalitete. Litavski stručnjak najavio je da se u kadar nakon ozljede vraća kapetan Lovre Kalinić te Anthony Kalik nakon odslužene suspenzije zbog kartona. Bijelima će nedostajati Dino Mikanović koji pauzira zbog ozljede koju je zadobio na treningu prije utakmice sa Slaven Belupom.

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač, a pomoćnici su mu Dino Knez i Ivan Starčević dok je četvrti sudac Antonio Škobić. VAR je Dario Bel, a asistirat će mu Marjan Tomas.

MOGUĆI SASTAVI:

Šibenik (3-4-3):


Hajduk (4-1-3-2):


HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk, 20.00

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek, 18.30

Gorica – Dinamo, 21.05

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK ŠibenikHajdukHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti