Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

KRAJ: Shkupi – Dinamo 0:1, Ademi osigurao prolazak (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.07.22. | 19:33

Menalo je bio detonator bolje igre u nastavku, a Modri su uz dosta muke stigli do pobjede

Dinamo je došao u Skopje da bi još jednom potvrdio vizu za nastavak natjecanja u Ligi prvaka i dokazati da vrijedi puno više od maksimirskih 2:2.

Sastavi:

Dinamo (4-2-3-1): Livaković – Ristovski (od 93. Moharrami), Lauritsen, Perić, Ljubičić – Ademi (od 80. Baturina), Mišić – Špikić (od 46. Menalo), Ivanušec, Oršić (od 96. Gojak) - Petković.

Shkupi (4-3-3): Naumovski – Brdarovski (od 83. Trapanovski), Margvelašvili, Dzelil (od 60. Adem), Sheji – Putita, Faustin, Alvarez – Hamidi (od 38. Gorgiev), Adetunji, Cephas.

Sudac utakmice je Jakob Kehlet iz Danske.

Započela je utakmica u Skopju. Trener Dinama Ante Čačić je postavio Petkovića u vrh napada ispred Petkovića, dok su stoperske pozicije zauzeli Perić i Lauristen.

Dinamo je u početnih 15 minuta imao tri prilike, dva izblokirana udarca (Ivanušec i Špikić) u 13. minuti, pa onda i šansa nakon kornera. No Dinamo još nije uspio nametnuti svoj ritam igre, linije su dosta nepovezane, a napadi istrzani. Sve važno se odvijalo na centru gdje traje prevlast za posjed lopte. Modri su u nekoliko navrata uspjeli dubinskim loptama uhvatiti domaćina na krivoj nozi, ali bez konkretizacije u posljednjoj trećini terena. Puno je aktivnija lijeva strana po kojoj ordiniraju Ljubičić i Oršić.

Shkupi je svoj prvi udarac zabilježio u 16. minuti, ali je Livaković naoko lako obranio taj pokušaj.

Petković je imao finu šansu u 18. minuti, no vratar Naumovski je obranio. Zatim je u 21. minuti Alvarez iz slobodnjaka ubacio upotrebljivu loptu koju je glavom malo preko Livakovićevih vrata prebacio Abdulla. Zgodna prilika Makedonaca.

Aktivirala se u zadnjih desetak minuta i desna strana Dinama, preko kapetana makedonske reprezentacije Ristovskog. Čačićevi puleni, međutim, još traže put do gola. Shkupi se brani sa svim igračima u polju kada je lopta na njegovoj polovici s tendencijom brzog izlaska prema naprijed u dva, tri dodavanja. Nakon jednog takvog je u 30. minuti je svoj udarac oprobao Queven, no neprecizno.

U 35. je Dinamo imao sjajnu priliku. Mišić je nabacio na drugu stativu, Petković vratio u peterac, a Špikić nije uspio iz gužve ubaciti loptu u mrežu. Vratar Naumovski je lošom intervencijom kumovao ovoj prilici. Sedloski je morao i mijenjati već u 37. minuti kada se ozlijedio Hamidi, a na njegovo mjesto je utrčao Gorgiev.

Uzvratio je u 41. Shkupi – Cephas je sprintom „prehladio“ Ljubičića, odjurio u kazneni prostor pa onda pucao malo pored lijeve vratnice. Najbolja prilika za domaćine u prvom poluvremenu.

Petković je imao mat-situaciju u 46. minuti – izašao je sam pred Naumovskog, nonšalantno krenuo u roling, ali mu je vratar Shkupija preciznim startom izbacio loptu u korner.

Imat će štošta Čačić za reći svojim igračima na poluvremenu, jer mu sastav, bez obzira na bolju igru i veći posjed, ne briljira. Posebno ga mogu brinuti naoko jednostavni izlasci Shkupija pred gol njegovog sastava.

Čačić je na poluvremenu u svlačionici ostavio Špikića, a umjesto njega ubacio Menala. I majstorski pogodio. Menalo je pronašao usamljenog Ademija u srcu 16-erca Shkupija, a kapetan Dinama je lagano poentirao za 1:0 u 47. minuti.

Ademijev pogodak pogledajte OVDJE

Menalo je zatim zabio i pogodak u 50. s druge stative, ali je označeno zaleđe. Dvojbena situacija, a VAR sustava nema na raspolaganju za provjeru.

Razgoropadio se Dinamo, a Menalo je glavni i odgovorni za promjenu krvne slike cijele momčadi. Petković je u 52. minuti ciljao Menala na drugoj stativi, ali je ovaj malo zakasnio.

Lauritsen je zbog čvrstog starta zaradio žuti karton u 55. minuti.

U 64. minuti nova dobra prilika za Dinamo. Petković se varom tijela oslobido čuvara, napravio višak u sredini, pa dao za Menala, ovaj produžio Ristovskom, no ispred Petkovića su braniči Shkupija račistili situaciju u zadnji čas.

Minutu kasnije je ponovno Cephas projurio po desnoj strani, uputio prizemnu loptu koje je nogom odbio Livaković.

U 71. minuti je lopta stigla do Oršića, krilni igrač Dinama je utrčao u kazneni prostor, izbacio se na desnu nogu pa onda pucao neprecizno.

Ademi je zbog povlačenja zaradio javnu opomenu u 75. minuti.

U 80. minuti je strijelca Ademija zamijenio Baturina.

U 93. minuti je došlo do naguravanja na centru igrališta nakon kojeg su Petković i Sheji dobili žute kartone.

Dinamo je do kraja utakmice spustio nogu s gasa te uz dosta muke ostvario prolazak dalje.




Tagovi

GNK DinamoShkupiLiga prvaka

Ostale Vijesti