Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

KRAJ: Oriolik – Dinamo 0-8, gosti nakon dva kaznena udarca i s igračem više napunili mrežu domaćina

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 01.11.23. | 13:00

Modri su se u slavonskome mjestašcu pokraj Slavonskog Broda plasirali u četrvtfinale Hrvatskog nogometnog kupa

Nakon prijateljskog susreta za vrijeme prošle reprezentativne stanke, kojom je uveličana 100. obljetnica NK Oriolik, u kojemu su Modri slavili 3-1, igrala se u Oriovcu natjecateljska utakmica za Hrvatski nogometni kup, osmina finala. I završila pobjedom gostiju iz Zagreba, 8-0, ali jednosmjerno je bilo tek nakon isklučenja domaćeg igrača Stubičana, koji je napravio prekršaj za drugi kazneni udarac na utakmici, pri rezultatu 2-0 za Modre.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Početne postave su bile sljedeće:

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić - Moharrami, Šutalo, Benauer, Sosa - Halilović, Sučić - Kaneko, Vrbančić, Marin - Drmić.

Dakle, trener Modrih promijenio je svih 11 iz početne postave protiv Lokomotive, no ovaj put je Japanac Takuro Kaneko počeo! Kapetan je Iranac Sadegh Moharrami.

A domaći trener Miroslav Stefanović je poslao na teren sljedeće igrače: Hercega, Marušića, Kuzmića, Kokotovića, Bošnjakovića, Jurića, Morbera, K. Lucića, Stahovića, Stubičana i Đereka.

Glavni sudac bio je Zdenko Lovrić (Đakovo), pomoćnici Marjan Tomas (Vladislavci) i Ivan Janić (Ilok). VAR-a u ovoj fazi Kupa nema, ali ispostavilo se da je bio potreban...

Počelo je žustro, Marušiću je Lovrić morao pokazati žuti karton već u 3. minuti nakon oštrog starta na Tiboru Haliloviću, definitivno ovo nije prijateljska utakmica!

Magistar strojarstva Kristijan Lucić, inače navijač Dinama, kažu domaćini, zaradio je žuti karton u 9. minuti jer je odalamio Antonija Marina u lice, nenamjerno, ali se broji!

Na utakmici je preko 3000 ljudi, neradni je dan, blagdan Svih svetih, ateistima Dan mrtvih, ugodnih 18 'celzijevaca'. Ima i preko 500 navijača Dinama iz Zagreba, a na drugoj strani 150 BBB-a iz Slavonije, istakli su iz domaće policije.

U 18. minuti domaći su tražili kazneni udarac, loša gluma Kokotovića nakon što ga Vrbančić dodirnuo s leđa, baš dodirnuo, Lovrić je odmahnuo rukom, VAR-a, rekli smo, u ovoj fazi kup-natjecanja još nema, uzbudilo se i gledalište. Javne opomene su nakon prekršaja na Marinu na drugoj strani terena zaradili su Boško Šutalo i spomenuti Kokotović, prezimenjak legendarnog igrača Gradjanskog i prvog kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, tadašnje Banovine Hrvatske.

Snimio: Tomo NičotaSnimio: Tomo Ničota

U 22. minuti Marin je zaradio javnu opomenu radi „osvetničkog prekršaja“.

Branimira Kokotovića je trener Stefanović već u 23. minuti zamijenio drugim Lucićem, Šimunom.

I onda, u 24. minuti, 0-1. Tibor Halilović je pucao, lopta se odbila, u želji da je izbije Stjepan Stubičan je pogodio vlastitu mrežu. Inače, Stubičan je jedna od dvojice domaćih igrača koji navijaju za Hajduk, kažu domaći. Drugi je Kokotović.

U 27. minuti Lovrić je nakon duela Vrbančića i Marušića pokazao na bijelu točku. Josip Drmić je namjestio loptu te rutinirano pogodio pod gredu za 0-2.

U 39. minuti novi kazneni udarac za Dinamo, spomenuti Stubičan je oborio Kaneka u izglednoj situaciji za pogodak, Lovrić mu je pokazao crveni karton. Dobio je pljesak publike pri izlasku, a Drmić ponovno bio siguran, ovaj put u kut.

U 41. minuti Kaneko za Drmića, udarac kroz noge vratara Hercega za 0-4.

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, nakon kornmera, Enzo Joaquin Sosa za Bernauera, 0-5. I poluvrijeme!

Sve u svemu, domaće je izbacila iz takta situacija iz 18. minute, kažu oni koji su više puta vidjeli snimku da je Vrbančić opleo po nogama Kokotovića, dakle nije bila gluma, a je li intenzitet bio dovoljan za kazneni udarac pitanje je na koje više nema odgovora. Kasnije je Dinamo lako materijalizirao kvalitetu protiv demoraliziranog domaćina, pet udaraca na vrata, pet pogodaka, ali ljuta je publika, zvižducima je ispratila na odmor sudačku četvorku koja je podijelila pet žutih i jedan crveni karton za 45 minuta.

Na poluvremenu je Jakirović napravio dvije zamjene, ušli su Luka Menalo umjesto Kaneka te junior Vito Čaić umjesto Petra Sučića. Kod domaćih Galović umjesto Bošnjakovića i Eržen umjesto Marušića te novi vratar, Zeba umjesto Hercega.

U 54. minuti, nakon pet zaleđa zaredom gostiju (četiri puta Drmić, jednom Menalo), pogodio je Antonio Marin za 0-6.

Navijači Dinama krenuli su s pjesom „ajme meni, nije mi dobro, zabili smo šest komada...“

Inače, rekordna pobjeda Dinama u Kupu, bez bivših država, jest 13-0 tadašnjeg HAŠK Građanskog protiv Rudeša ratne 1992. godine.

U 62. minuti opet izmjene: Emreli umjesto Vrbančića, zatim Vidović umjesto Marina te Kulenović umjesto Drmića. Ispunio je Jakirović obećanje da će minutažu dobiti oni koji su dosad manje igrali.

U 77. minuti Menalo za Kulenovića na drugoj vratnici, spuštanje glavom za Emrelija, lagana egzekucija reprezentativca Azerbajdžana. 0-7!

U 82. minuti Sandro Kulenović nakon asistencije Emrelija, lažnjak i ljevica za 0-8.

Sad je svake minute prilika za gol Dinama, promašili su Vidović i Kulenović, kojem domaći dobacuju „Lokomotiva, Kule“.

Potom je vratar domaćih Stjepan Zeba obranio snažan Emrelijev udarac, nakon početnih nesigurnosti s degažiranjem, bolje brani nego kolega mu Josip Herceg u prvom poluvremenu.

Sosa je u 89. minuti imao priliku za prvijenac, ali je blokiran, kao i potom Emreli.

I to je bilo to, uskoro je Zdenko Lovrić odsvirao kraj utakmice, a lokalna dječurlija izvršila invaziju na travnjak, po autograme, dresove, selfije, nisu djeca ljuta na Dinamo kao njihovi roditelji koji imaju dojam da je sudac u ključnim trenucima pazio da ne ošteti goste.



Tagovi

Oriolik OriovacGNK DinamoHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceSergej Jakirović

Ostale Vijesti