Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Kraj neizvjesnosti u Koprivnici: Zoran Zekić odlazi na kraju sezone!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 19:00

Zekić je preživio smjenu, ali definitivno neće potpisati novi ugovor, Slaven već kreće u potragu za novim trenerom u novoj sezoni

Puno je bure u Podravini izazvao jučerašnji tekst Germanijaka kako se u Slavenu Belupu sprema smjena Zorana Zekića. I na današnjoj sjednici klupske Uprave trebala je ta odluka biti i amenovana, navodno, a klupski predsjednik Robert Markulin bio je jedan od glavnih zagovornika takvog raspleta, nezadovoljan što Zekić ne daje dovoljno prostora mladim igračima, no, to je ionako bio sam povod. No, otkad je informacija procurila u javnost, radila je tiha diplomacija, istraživalo se tko je novinarima otkrio namjere klupskog čelništva i krenula je 'protuofenziva'. Službeni Slaven Belupo oglasio se u utorak ujutro, poslao u javnost priopćenje da je sastanak Uprave odavno zakazan i da smjena Zorana Zekića nije uopće tema, da su u klubu zadovoljni njegovim radom i da su medijska naklapanja upravo to - naklapanja.

I, u tom je tonu održana i spomenuta sjednica Uprave kluba, kao, nije se uopće razgovaralo o Zekićevoj smjeni, a na službenim klupskim kanalima izašla je samo objava kako je Slaven Belupo 'donio dugoročnu strategiju kluba, kvalitetno radi s mladim igračima i poželjan je partner na internacionalnoj razini." Međutim,kako saznajemo Zekićev status bio je tema sastanka. I dok se razgovaralo o budućnosti kluba i novoj strategiji, Zorak Zekić, vjerojatno i malo iziritiran cijelom situacijom i činjenicom da u klubu više nema konsenzus, presjekao je 'čvor' i zaključio da ostaje do kraja sezone, ali onda - odlazi. Ništa od novog ugovora, Slaven će u novoj sezoni voditi novi trener.

Zekić se nije javljao na pozive i nije odgovarao na poruke, ali kratko nam je odgovorio njegov zastupnik Miroslav Bićanić.

"Ne znam gdje će Zoran Zekić biti iduće sezone, ali mogu Vam potvrditi da neće biti na klupu Slavena. Ta priča završava na kraju sezone.", rekao je Bićanić za Germanijak.

Dakle, nakon svega, nakon dvodnevne drame koju je izazvao tekst Germanijaka, dogovoreno je solomonsko rješenje. Zekić ostaje, ali samo do kraja sezone, nije smijenjen ali odlazi, nije otkaz, nije sporazumni raskid, nitko nikome ne mora ništa platiti, jer mu ugovor ionako istječe! Narod bi rekao: Vuk sit, ovca cijela!



Tagovi

Slaven BelupoZoran ZekićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti