Action Images/John Clifton
Action Images/John Clifton

Kraj jedne ere: Legendarni Teemu Pukki napušta Norwich City nakon pet godina

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 11:27

Stekao je status ikone među Kanarincima.

Iskusni finski napadač Teemu Pukki napustit će redove Norwich Cityja po isteku ove sezone, službeno je potvrdio klub. Finac odlazi s Carrow Roada nakon pet sezona u kojima je zabio 88 golova i asistirao 29 puta, a od kluba se nije oprostio na uspješan način jer popularni Kanarinci nisu uspjeli osigurati povratak u Premier ligu.

Norwich City je aktualnu sezonu završio tek na 13. mjestu Championshipa, stoga Pukki nije uspio čak treći puta predvoditi klub u osvajanju najteže druge lige svijeta, što je Norwich ostvario u sezonama 2018/19 te 2020/21. Finski veteran je, doduše, ponovno bio na visini zadatka jer je u netom završenoj sezoni bio drugi strijelac i prvi asistent kluba. Posljednji nastup za klub imao je u jučerašnjem domaćem porazu od Blackpoola, a teren je napustio u 82. minuti uz ovacije navijača.

Ovo nije bila laka odluka zbog svega što mi Norwich znači i što je učinio za mene. Ali s obzirom na fazu moje karijere, a znam da imam još nekoliko godina u sebi, željan sam još jednog novog iskustva. Ovih pet godina vjerojatno su bile najbolje u mojoj karijeri, i iz profesionalne i iz osobne perspektive. Mislim da nitko nije vjerovao da će proći tako dobro kao što jest. Ovaj klub i grad uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu”, rekao je 33-godišnji Pukki povodom odlaska.

Finska ikona u Norwich je stigla u ljeto 2018. kao slobodan igrač iz Bröndbya, a prije toga je igrao za Celtic, Schalke 04 i HJK Helsinki. Zanimljivo, upravo je u dresu kluba iz glavnog grada Finske igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv zagrebačkog Dinama. Bilo je to u sezoni 2011/12, a Dinamo je dosta teško prošao s ukupnih 3-1 u dvije utakmice. Pukki je bio starter i u Helsinkiju i na Maksimiru, a vrijedi istaknuti kako je u tim dvobojima zaigrao i legendarni Jari Litmanen. Kada pogledamo iz današnje perspektive, možemo reći kako je Dinamo tada protiv sebe imao dva najveća nogometaša u povijesti Finske. Upravo Litmanen i Pukki zauzimaju prva dva mjesta na ljestvici najboljih strijelaca reprezentacije Finske, ali isto tako imaju i najviše nastupa u nacionalnoj vrsti. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Norwich CityTeemu PukkiChampionship

Ostale Vijesti