REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Kraj jedne ere: Busquets nakon 15 godina napušta Barcelonu, karijeru završava u MLS-u

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 21.09.22. | 19:44

Barça već traži njegovog nasljednika.

Na kraju sezone 2022./23., nakon što mu istekne postojeći ugovor, Sergio Busquets (34) napustit će Cam Nou, pišu španjolski mediji. Katalonac je tu odluku donio već davno. Smatra kako se njegova epizoda u svojem jedinom klubu za kojeg je igrao bliži kraju, no, unatoč 34 na leđima ne namjerava zaključiti svoju bogatu karijeru već će zaigrati za Inter Miami, klub u vlasništvu Davida Beckhama navodi španjolski Sport.

Busquetsa je u prvu momčad Barcelone, prije više od 14 godina, uveo Pep Guardiola, bio je dio jedne od najboljih veznih linija svih vremena, zajedno s Andreasom Iniestom i sadašnjim trenerom Xavijem s kojima je u Barceloni, ali i dresu Španjolske osvojio sve što se osvojiti može - svjetsko i Europsko prvenstvo, tri Lige prvaka, osam naslova Španjolske, sedam Kupa kralja, osam španjolskih i tri europska superkupa te tri Svjetska klupska prvenstva. Ukupno je za Barcu odigrao 685 utakmica.

Nada se, tvrdi Sport, da će se od svojeg kluba oprostiti s još pokojim trofejem, kao što se njegov bivši suigrač, a sada trener Xavi oprostio s trostrukom krunom.

Barça je, tvrdi Marca, već počela raditi na Busquetsovoj zamjeni. Kao prvi pickovi nameću se Martin Zubimendi iz Real Sociedada te Ruben Neves iz Wolverhamnona, no ne isključuje se opcija da Busquestova zamjena nađe u svojem dvorištu, mladoj i perspektivnoj 'šestici' Nicu. (rv)


Tagovi

Sergio BusquetsBarcelonaInter Miami

Ostale Vijesti