GNK Dinamo
GNK Dinamo

Kraj engleske turneje Modrih: Everton prejak za Dinamove juniore

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 19:54

Momčad Ivice Senzena poražena je u posljednjoj utakmici Premier League International Cupa

Mladi nogometaši Dinama odigrali su posljednju utakmicu grupne faze međunarodnog prijateljskog turnira Premier League International Cup.

Nakon sjajnih rezultata u posljednjih tjedan dana - pobjeda nad Stoke Cityjem, a zatim i Crystal Palaceom - plavima nije pošlo za rukom isti podvig izvesti i protiv Evertona, koji je u srijedu u večernjim satima slavio 2:0.

U prvih 45 minuta utakmice pogodaka nije bilo, no engleska momčad uspjela je u početnoj fazi drugog dijela zatresti mrežu. Igrala se 52. minuta susreta kad je Francis Okoronkwo zabio za vodstvo Evertona 1:0. Točno 20 minuta kasnije pao je još jedan pogodak - Mohamed Katia Kouyate je poentirao za konačnih 2:0.

Unatoč solidnoj predstavi na gostujućem terenu, Dinamo do kraja utakmice nije uspio doći do pogotka, a utakmicu je završio s igračem manje, pošto je u 89. minuti dvoboja crveni karton dobio Luka Vrbančić

“Everton se na ovoj mini-turneji od tri utakmice pokazao kao daleko najteži protivnik. Radi se o dobro izbalansiranoj momčadi koja nam se nametnula duelom te čvrstom, fizičkom igrom. Teško smo ulazili u velike prilike, ali smo bili u egalu do te 52. minute”, kazao je za Dinamovu službenu stranicu trener Ivica Senzen, a zatim i otkrio za čime najviše žali.

“Imali smo izvrsnu priliku za izjednačenje nakon njihovog pogotka koju nismo iskoristili, a onda smo nakon kontre primili gol za 2:0. Tu je utakmica bila gotova. Svakako moram čestitati Evertonu na sjajnoj prezentaciji, na četiri pobjede i prolasku skupine”.

Uz Everton, iz Dinamove skupine prolazak je izborio i Crystal Palace, a plavi natjecanje završavaju s dvije pobjede i dva poraza u četiri utakmice, što nije bilo dovoljno za prolazak u drugi krug natjecanja. Senzen u pozitivnom tonu zaključuje kako je kompletni prijateljski turnir bio neprocjenjivo iskustvo za njegove igrače.

“Imali smo dobru radnu atmosferu kroz 10 dana, odigrali smo izvrsne tri utakmice i dobili odlično iskustvo igranja na stadionima na kojima se igra ženska Premier liga, a igrali smo i na stadionu Stoke Cityja. Uzevši u obzir da smo bili daleko najmlađa momčad te da smo u sve tri utakmice bili ravnopravni protivnik, jako smo zadovoljni s dvije pobjede, a naš zadatak je da još poradimo na svojim izvedbama i da budemo još bolji u sličnim situacijama u budućnosti”. (G)


Tagovi

Dinamo junioriPremier League International CupEvertonIvica SenzenGNK Dinamo

Ostale Vijesti