Germania
Germania

KRAJ Engleska U21 - Hrvatska U21 1:2

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 19:16

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste uživo pratiti na Germanijaku.

Engleska U21 - Hrvatska U21 1:2

Strijelci: 0:1 Baturina (34.), 0:2 Beljo (53. - 11m.), 1:2 Gibbs-White (86. - 11m.)

Stadion: Craven Cottage (London)

Glavni sudac: K. Jakubik, pomoćnici: A. Wojcik, B.Heining, četvrti sudac: W. Myc (svi Poljska)

Žuti kartoni: Lewis, Johnson (Engleska U21) Frigan, Pršir (Hrvatska)

Sastavi:

Engleska U21: Trafford (46. Griffitsh) - Lewis (62. Spence), Johnson, Wood, Thomas (62. Aarons) - Doyle (67. Elliot), Garner, Ramsey (62. Gibbs-White) - Palmer, (80. Gomes) Jones (80. McAtee), Madueke (62. Smith-Rowe)

Hrvatska U21: Kotarski - Čolina, Soldo, H.Smolčić (69. Jelenić), Jureškin (70. Perković) - Pršir, Baturina (80. Palaversa), Vidović (61. Marin) - Kačavenda (69. Hodža), Beljo (80. Šimić), Frigan

Tekstualni prijenos kvalifikacijske utakmice za EURO 2024 Turska - Hrvatska pronađite OVDJE

Tijek utakmice:

Krenula je utakmica u Londonu. Prema onome što zasad možemo vidjeti, Englezi igraju u sustavu 4-3-3, dok su se Bišćanova izabranici postavili u 4-3-3 s tim da se u fazi obrane to pretvori u 4-5-1.

Nakon jedne manje neopreznosti Smolčića u petoj minuti je u 16-ercu Hrvatske pao Madueke, tražili su Englezi najstrožu kaznu, ali poljski arbirtar je samo odmahnuo rukom. Madueke je također zapucao jednu dobru priliku u dvije minute kasnije, ali i da je pogodio pogodak ne bi vrijedio jer je koju sekundu ranije rukom igrao Gardner.

Hrvatska je prvi put zaprijetila u 11. minuti kad je udarac iz kuta izveo Baturina, ali je Soldin udarac glavom s 11 metara otišao visoko preko gola.

U 18. minuti je jedan 'skraćeni korner' izveo Doyle, Wood je tukao glavom, ali je i taj pokušaj stopera Swansea koji podrijetlo vuče s Jamajke otišao preko gola. Četiri minute kasnije je jako dobro reagirao Kotarski koji je sjajno obranio udarac Jonesa, da bi u nastavku akcije Frigan zapucao jedan vrlo dobar kontranapad Hrvatske. Napadač Rijeke je s 20-ak metara tukao snažno, ali neprecizno pa tako Trafford nije bio primoran intervenirati.

Sjajno u 33. minuti Kačavenda bježi Englezima, Lewis ga je srušio i zaradio žuti karton, a Hrvatska je dobila priliku iz slobodnog udarca s 20 metara doći do vodstva. Loptu je namjestio Martin Baturina i sjajno preko zida pogodio za vodstvo Hrvatske. Majstorija dragulja Dinama!

U posljednjoj minuti prvog poluvremena se Beljo našao u jako dobroj situaciji, ali je ipak bio malo brži od posljednje linije pa je tako drugi pomoćnik Heining opravdano podigao zastavicu.

Nakon prvih 45 minuta Hrvatska je u vodstvu 1:0 nakon fenomenalnog pogotka Martina Baturine.

U nastavku je prvi zaprijetio Madueke, ali Kotarski je bio siguran.

U 53. minuti Hrvatska je stigla do 2:0. Sjajnom dubinskom loptom je Pršir uposlio Frigana, napadač Rijeke bježi Thomasu koji ga 'sapliće', a poljski arbitar bez previše razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Beljo je bio siguran realizator koji je poslao loptu u jednu, a englesko vratara u drugu stranu.

Tri minute kasnije, umalo 3:0! Beljo je prošao po lijevoj strani, povratnom loptom je 'kao na pladnju' poslužio Kačavendu, ali sjajno je reagirao Griffithsh, odnedavno prvi vratar WBA.

Kotarski je refleksno reagirao na udarac kapetana Ramseyja nakon što ga je lijepom povratnom loptom pronašao Lewis.

U razmaku od dvije minute je Engleska imala tri velike prilike, ali je svaki put sjajno reagirao Kotarski

Riječka veza kreirala je dobru priliku iz kontranapada u 72. minuti. Frigan je prošao po desnoj strani, lijepo prizemnom loptom uposlio je netom ušlog Hodžu koji je s 20-ak metara tukao snažno, ali neprecizno. Šteta...

Dvije minute kasnije je i Beljo mogao doći do pogotka, ali se zaigrao pred golom Engleza. Htio je napadač Augsburga zaobići vratara Griffithsa, ali je on pročitao njegovu ideju i sjajno obranio svoj gol.

U 84. minuti je Kotarski magično reagirao na jedan udarac Smith-Rowea nakon katastrofalne reakcije Marina i Palaverse, desetka Arsenala je tukla svega pet-šest metara od gola, ali Kotarski je rekao - ne može. Sjajna obrana, bravo!

U 86. minuti - kazneni udarac za Engleski. Kotarski, neoprezno, ruši Gibbs-Whitea, zvijezda Šumara postavio je loptu na bijelu točku, došetao se do nje i potom svladao kapetana Hrvatske - 1:2

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao te je Hrvatska došla do pobjede.


Tagovi

Hrvatska U21engleska U-21 nogometna reprezentacijaprijateljskaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti