Pixsell
Pixsell

KRAJ: Dinamo - Varaždin 2:0, Dinamo na +13, festival promašaja u završnici

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 26.04.23. | 15:35

Na svoj 112. rođendan Dinamo na Maksimiru dočekuje Varaždin s ciljem da, barem privremeno, Hajduku pobjegne na 13 bodova prednosti. Varaždin u susret ulazi s nadom u skok na treće mjesto ljestvice.

U Maksimiru se igra utakmica Dinama i Varaždina, u kojoj Modri ganjaju tri boda, koja bi im omogućila da već u sljedećem kolu na Poljudu mogu matematički potvrditi i proslaviti naslov prvaka

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Važna vijest za navijače Dinama je povratak Brune Petkovića u Bišćanov kadar. Dinamova devetka utakmicu će započeti na klupi za pričuve, zajedno s još šestoricom juniora. Gostujući trener Mario Kovačević, pak, na klupi je ostavio Michela Šegu, Davida Puclina, Marina Pulja, Jozu Stanića, Istukijia Uratu, uglavnom igrače koji su standardni prvotimci kluba iz Varaždina.

Počela je utakmica! Igor Bišćan je, dakle, napravio tek jednu, prinudnu zamjenu u prvih 11, umjesto kartoniranog Ristovskog od prve minute krenuo je Moharrami.

Već u drugoj minuti Pellumbi je prošao po lijevoj strani, pokraj Moharramija, pucao je prema vratima, ali točno Livakoviću u ruke.

Varaždinci s dosta visokim presingom pritišću posljednju Dinamovu liniju. Za sada, iznenađujuće, više igra na polovici Plavih.

Maksimir je okupan suncem, vrijeme je idealno za igru, prekrasno, a nije vruće.

Evo sada pokušaja Špikića. Pucao je visoko preko gola, zamalo je ugrozila navijače na Sjeveru...

Velika prilika za Dinamo! Moharrami, koji je uskočio umjesto kartoniranog Ristovskog ubacio je s desne strane, Drmić je u padu pucao glavom, no Zelenika refleknom reakcijom spašava svoj gol.

Nakon pokušaja Drmića igra se bez prilika, pretežito na sredini terena. Prošla je prva četvrtina utakmice...

Evo sad opasne polukontre Varaždinaca, pucao je Brodić s ruba kaznenog prostora. Livaković je bio siguran.

Mauro Perković u dva je navrata napravio pomutnju u šesnaestercu Varaždina, no gosti su otklonili opasnost...

Nova prilika za Dinamo! Kombinirali su sada Mišić i Drmić, odradili dupli pas, no Mišić nije najbolje zahvatio loptu, iz izgledne situacije pucao je kraj gola.

GOOOOOOOL! Dinamo vodi 1:0. Plavi su posljednju dionicu prvog dijela odigrali jako dobro, često su kružili oko šesnaesterca gostuju, a gol su zabili u 41. Akciju u kojoj je sudjelovalo dosta Dinamovih igrača zaključio je Dario Špikić svojim šestim prvenstvenim pogotkom, nakon što mu se lopta odbila poslije udarca Perkovića.

KRAJ PRVOG DIJELA! Dinamo na odmor odlazi sa zasluženom prednosti. Iako su Varaždinci dosta rastrčani, domaćini su ti koji dominiraju posjedom i stvaranjem šansi, a do poluvremena su uspjeli zabiti preko Darija Špikića.

Čujemo se za 15-ak minuta.

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME!

Nije bilo promjena u kadrovima.

Stativa Ivanušeca! Dinamo je puno bolje otvorio drugi dio. Prvo je opasno centrirao Ljubičić, zatim je Ivanušec izbio sam na Zeleniku, matirao ga, ali je lopta umjesto u mrežu pogodila vratnicu.

Tu Dinamo nije stao. Zelenika je sjajno skrenuo udarac Baturine u korner, iz kojega je Perić pucao glavom, ali je Zelenika ponovno bio odličan.

Umjesto strijelca Špikića ušao Luka Menalo, trostruka izmjena u redovima Varaždina. Upli su Šego, Pilj i Urata, a izašli Belcar, Mitrovski i Pelluimbi.

Na Maksimiru je danas 2873 gledatelja. Prilično malo ako nas pitate...

Nova izmjena u Dinamu. Ušao je Fran Topić umjesto Josipa Drmića.

Evo mali i Varaždinaca koji se sve češće približava šesnaestercu Dinama. Za sada bez konkretnih prigoda.

Uf. Fijuknuo je sada udarac Teklića kraj Livakovićevog kola. Šibenik ej dobio korner kojeg na kraju nije konkretizirao.

GOOOOOOOOOOL! Dinamo vodi 2:0. U 79. minuti utakmice Fran Topić dobio je duel, dodao loptu do Baturine koji je prosljeđuje Ivanušecu. Hrvatski reprezentativac preciznim udarcem u kut donosi svojoj momčadi lagodnu prednost. Pogodak svojem Varaždinu niti ovaj put nije proslavio.

Prilika za Dinamo iz kontre! Povukao je Ivanušec, gurnuo za Topića, no mladi centarfor Plavih ponovno puca kraj gola!

Vratnica za Varaždin! Zahuktala se relativno mirna utakmica! Varaždin je krenuo u konrtu, lopta je stigla do Domjanića koji sjajno puca, no Livaković brani, a lopta se onda još odbila u Dinamovu stativu. Uslijedila je sjajna akcija na drugoj strani, zapravo repriza drugog gola, samo je sve još lijepše izgledalo s drukčijim rezimeom - udarac Ivanušeca obranio je Zelenika.

Evo nam i Brune Petkovića nakon dugo vremena! Uz njega ulazi i Marko Bulat, a izlaze Ivanušec i Baturina.

Prilika za Luku Menala. Pucao je glavom kraj gola. Ostalo je 2:0.

Kraj utakmice! Dinamo je trenutno na +13. Uskoro izvještaj!

Dinamo - Varaždin 2:0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 2873 Sudac: Ante Terzić (Podstrana). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Vice Vidović (Split). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Kristijan Novosel (Gat).

Dinamo: Livaković - Moharrami, J. Šutalo, Perić, Perković - Mišić, Ljubićić - Špikić (od 56. Menalo), Baturina (od 89. Bulat), Ivanušec (od 89. Petković)- Drmić (od 66. Topić). Trener: Igor Bišćan.

Varaždin: Zelenika - Stolnik (od 77. Domjanić), Jelenić, Ba, Pellumbi (od 57. Urata) - Belcar (od 57. Pilj), Elezi - Mitrovski (od 57. Šego), Teklić, Drožđek - Brodić (od 73. Kolarić). Trener: Mario Kovačević.

Strijelci: 1:0 Špikić (41.), 2:0 Ivanušec (79., Baturina)

Žuti kartoni:

Crveni kartoni:


Utakmica Dinama i Varaždina počinje u 17:05 sati (MaxSport 1). Glavni sudac bit će debitant, Ante Terzić (Podstrana), pomoćnici su Hrvoje Radić (Split) i Vice Vidović (Solin). VAR sudac je Dario Bel (Osijek), a AVAR Kristijan Novosel (Valpovo).



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždin

Ostale Vijesti