Soobum Im/USA TODAY Sports
Soobum Im/USA TODAY Sports

Kraj američke avanture: Hrvatski stoper se vratio u Španjolsku, potpisao je do ljeta 2024. godine (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.01.22. | 08:58

Financijski detalji transfera ostaju nepoznati, a jedini nastup kojeg je upisao za A reprezentaciju ostvario je prije pet godina.

Svega pola godine je Toni Datković živio svoj 'američki san'. Stoper rodom iz Metajne na Pagu nije navikao na planine, Salt Lake City nije mu odgovarao pa se tako već ovog siječnja odlučio napustiti Real Salt Lake i karijeru nastaviti u Španjolskoj.

Datković je službeno predstavljen kao novi igrač drugoligaša Cartagene. Faza prilagodbe praktički ne bi trebala postojati , jer Datković je već igrao za Cagrtagenu. Prije godinu dana, tada kao igrač Arisa, otišao je u spomenutog španjolskog drugoligaša na posudbu do kraja sezone. U ljeto 2021. prelazi u Real Salt Lake, da bi onda ovog siječnja, godinu dana nakon što je prvi put otišao u Cartagenu, opet radio na prelasku u isti klub.

Doduše, ovaj put je riječ o transferu, ne posudbi, a Datković je potpisao do ljeta 2024. godine.

Iako je karijeru započeo u mlađim uzrastima Rijeke (bio je čak i kapetan juniora), za prvu momčad nikad nije debitirao. Preko Slovenije (Zavrč, Koper) dogurao je do Lokomotive, kao posuđeni igrač je s Huescom izborio ulazak u La Ligu, a u ljeto 2020. ostvario je transfer u Aris koji je za njegove usluge izdvojio oko milijun kuna.

Datković je igrao za U-19 i U-20 hrvatsku reprezentaciju, a jedini nastup kojeg je upisao za A vrstu datira još otprije pet godina kad je odradio svih 90 minuta protiv Kine u prijateljskom ogledu.

Valja istaknuti kako je njegov novi klub Cartagena trenutno na devetom mjestu Segunde, a vodeća Almerija bježi im 13 bodova. Do vrha će teško, ali zato do mjesta koje vode u doigravanje za La Ligu mogu. Šesta Girona od njih ima tek četiri boda više, a to je praktički nevažna razlika uzme li se u obzir da je do kraja sezone ostalo još puno utakmica.


Tagovi

Toni DatkovićSegundaLa LigaReal Salt LakeMLSCartagena

Ostale Vijesti