REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

KRAJ: AC Milan - Inter 0-2, Nerazzurri napravili velik korak ka finalu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.05.23. | 19:02

Utakmica na San Siru počinje u 21 sati

AC Milan – Inter 0-2

Strijelci: 0-1 Džeko (8.), 0-2 Mhitarjan (11.)

Stadion: San Siro

Glavni sudac: Jesús Gil Manzano (Španjolska)

Žuti kartoni: Krunić (Milan), Mhitarjan (Inter)

Crveni kartoni: /

AC Milan (4-3-3): Maignan - Calabria (Kalulu), Kjaer (59. Thiaw), Tomori, Hernandez - Tonali, Krunić, Bennacer (18. Messias) - Saelemaekers (59. Origi), Giroud, Diaz (Pobega)

Inter (3-5-2): Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Mhitarjan (62. Brozović), Calhanoglu (Gagliardini), Barella, Dimarco (70. De Vrij) - Lautaro (Correa), Džeko (70. Lukaku)

S početkom u 21 sat počeo je drugi polufinalni dvoboj Lige prvaka između Milana i Intera. Sastavi za koje su se odlučili treneri Stefano Pioli i Simone Inzaghi nažalost ne sadrže nijednog hrvatskog igrača. I dok nije pretjerano iznenađenje što je Ante Rebić ostao na klupi, Inzaghi je neugodno iznenadio ostavivši Marcela Brozovića na klupi, suprotno najavama iz talijanskih medija. Također, Rafael Leao nije niti na klupi za rezervne igrače, tako da će Milan biti bez svoje najveće zvijezde večeras.

Utakmica je počela, a San Siro je rasprodan i atmosfera je fantastična, znatno bučnija kulisa nego jučer na Santiago Bernabeuu.

GOL!!! Već u 8. minuti Inter dolazi do vodstva, strijelac je Edin Džeko. Krasno je pogodio poluvolejem nakon ubačaja iz kuta, a Calabria ga nije uspio blokirati.

Domaći sastav nije se niti oporavio od primljenog gola, a već je 0-2!! Kontru je povukao Dimarco koji s lijeve strane šalje prizemnu loptu prema šesnaestercu, prima je Henrik Mhitarjan i rutinski zabija pored nemoćnog Maignana.

Umalo i treći gol Nerazzurra u nešto više od 15 minuta. Calhanoglu je raspalio s više od 20 metara i pogodio lijevu vratnicu. Nova loša vijest za Rossonere je ozljeda Benaccera, kojeg mijenja Messias.

Sudac je nakon pola sata pokazao na bijelu točku za goste zbog prekršaja Kjaera na Lautaru. No, uključio se VAR i Gil Manzano je promijenio svoju odluku.

Prvo poluvrijeme završava rezultatom 0-2, a moglo je biti i puno gore po Milan. Inter u potpunosti dominira utakmicom.

Počelo je drugo poluvrijeme, a unatoč užasnoj prezentaciji njegove momčadi u prvih 45 minuta, Stefano Pioli nije se odlučio za nove promjene.

Nakon pet minuta nastavka, Messias je upropastio najbolju priliku za Milan u dosadašnjem tijeku utakmice. Uzvraća Inter, Bastoni je sve pripremio za Džeku koji je bio sam pred Maignanom, ali Francuz brani zicer.

Marcelo Brozović u igru je ušao u 62. minuti umjesto strijelca Mhitarjana, a minutu nakon njegovog ulaska, Tonali je pogodio stativu.

do kraja utakmice Milan nije ozbiljnije zaprijetio Onani i utakmica je završila 0-2.



Tagovi

InterMilanLiga prvaka

Ostale Vijesti