Jure Lučić
Jure Lučić

KRAJ (1/8 finala Kupa): Hajduk i Rudeš prvi četvrtfinalisti

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 12:56

Neretvanski kraj živi za Bijele, eto im ih uživo. Rudešu je, pak, važnije prvenstvo od kupa...

Počele su utakmice popodnevne utakmice osmine finala hrvatskog nogometnog kupa, u Pločama kod Jadrana gostuje Hajduk (MAXSport 1), u Rudešu kod istoimenog domaćina Slaven Belupo (MAX Sport2). Ako ne možete gledati te programe, pratite tekstualni prijenos na Germanijaku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Evo za koje postave su se odlučili treneri Mišo Krstičević odnosno Mislav Karoglan:

Jadran LP: Kalac, Krešić (od 69. Listar), Manenica, Raguž, Čepo (od 82. Zderić), Kuqi, Martić, Šujić, Galić (od 63. N. Čepo), Rodin, Glavina (od 82. Škorlić).

Hajduk: L. Kalinić, Mikanović (od 46. Moufi), Uremović, Šarlija, Diallo, Krovinović (Pukštas), Lauš (do 60. Sahiti), Kalik (od 46. Žaper), Benrahou, Trajkovski (Odjidja), Livaja.


Sudac je Dario Kulušić, pomagat će mu Goran Perica i Stipe Brajković (svi iz Šibenika). Četvrti sudac je Mateo Erceg iz (Pristeg).

Iako je prošlo gotovo pola sata igrek, u ovome susretu nismo još vidjeli promjenu rezultata. No, neka ostane zabilježen pokušaj Maxa Galića koji je sa svoje polovice htio prebaciti Lovru Kalinića, no lopta je ipak, nošena vjetrom, otišla preko gola. Izmamio je velik pljesak publike u Pločama.

U samom finišu prvoga dijela, Marko Livaja ostaio je sam pred golmanom Jadrana nakon što ga je proigrao Benrahou, ali je Kalac sjajno obranio i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0-0.

Velika prilika za Hajduk bila je u 54. minuti. Benrahou je proigrao Livaju kojem je lopta malo pobjegla, međutim ovaj put je vratar Kalac loše reagirao. Ispala mu je lopta iz ruke, a Livaja je iz teškog kuta pogodio vanjski dio mreže. Manje od 10 minuta nakon toga tukli su i igrači domaćih. Glavina je pucao s dvadesetak metara nakon ubačaja iz kuta. Bio je to vrlo nezgodan udarac, odskočila je lopta ispred Kalinića, ali snašao se dobro vratar Hajduka i obranio najopasniji pokušaj domaćih.

U igru je ušao Nikola Čepo umjesto Galića. On je, inače, rođak Ivana pa sada imamo dvojicu Čepa na utakmici u sastqavu domaćih.

Ulaskom u posljednjih 20 minuta susreta napokon smo vidjeli i gol. Hajduk nije mogao zabiti pa su im pomogli domaćini - autogolom. Pukštas je ubacio pred vrata, a branič domaće momčadi je nesretno skrenuo loptu u svoju mrežu.

Do kraja je Hajduk u posljednjim sekundama povećao prednost na 2-0 golom Emira Sahitija i tako postao prvi četvrtfinalist ovogodišnjeg Kupa.

U isto vrijeme igra se utakmica na Športskom centru Rudeš, gdje gostuje Slaven Belupo, koji je nedavno s istim suparnikom u Kranjčevićevoj odigrao 0-0.

Evo za koje sastave su se odlučili treneri Toni Golem odnosno Roy Ferenčina.

Rudeš (5-4-1): Kralj – Campos, Pavković, Pavlović, Bašić (od 74. Vidović), Tomečak – Petković (od 68. Topić), Srbljinović (od 82. Matić), Vukmanović (od 68. Pasariček), Pešić – Kovačević.

Slaven Belupo (4-3-3): Čović – Bosec, Boras, Božić (od 66. Nongoh), Martinaga – Claudemir, Lepinjica, Cascini – Šakota, Kamberi, Hoxha.

Utakmicu sudi Patrik Kolarić (Čakovec), uz pomoćnike Luku Pajića (Rijeka) i Željka Bučara (Duga Resa), a četvrti sudac je Patrik Pavlešić, također Duga Resa. VAR-a u ovoj fazi natjecanja još nema.

Već u 12. minuti je Ivan Pešić zatresao mrežu za 1-0 Rudeša, a u 19. minuti je odgovorio Slaven. Strijelac je Bautista Cascini, na asistenciju Martinage.

Nakon što se na odmor otišlo rezultatom 1-1, Rudeš je u nastavku vratio prednost. Luka Pavković zabio je na asistenciju Petkovića.

Tomislav Srbiljinović povisio je na 3-1 u 79. minuti. Vratar Slavena bio je na rubu kaznenog prostora, a Srbljinović je ciljao s više od 70 metara pa povećao prednost Zagrepčana. Utakmica je na kraju tim rezultatom i završila.



Tagovi

Jadran LPJadran PločeHajdukHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti