Miljenik Kovaču okrenuo leđa, senator mu zviždi iza leđa…

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.11.19. | 09:53

Hrvatski trener, čini se, blizu je svojoj epizodi na klupi minhenskog kluba.

 

Nakon novog posrtaja u Bundesligi, ovaj put od njegovog bivšeg kluba Eintrachta (5-1), Niko Kovač je sve bliže smjeni s mjesta trenera Bayern Munchena. Njemački prvak pao je na četvrto mjesto ljestvice i zaostaje četiri boda za vodećom Borussijom Monchengladbach.

Ta četiri boda razlike nisu toliki problem, koliko činjenica da bivši izbornik Vatrenih ne uspijeva ostvariti zadovoljavajuću razinu igre svoje momčadi. Gdje je zapelo? Implementacija ideje, autoritet u svlačionici, potencijalna sabotaža 'neposlušnih' – u suštini nije ni bitno. Bitno je da Bavarci ne igraju dobro, muku muče ako ne postignu prvi pogodak u prvih dvadesetak minuta, a nerijetko i prospu bodove u tom slučaju.

Kako ima nešto u tome da nema dovoljno autoriteta u svlačionici bila je dovoljna i prošla sezona, kada su protiv njega javno ustajali i Mats Hummels, James Rodriguez i Renato Sanches. Činilo se kako je s tim gotovo kada se klub riješio igrača ovog ljeta, ali potom su došli novi problemi.

Thomas Muller je još prošle sezone iskazivao nezadovoljstvo, a ove je preko 'neslužbenih glasila' poput Bilda i Kickera dao signal da će u siječnju mijenjati sredinu ukoliko ne dobije veću minutažu. Kovač je pokleknuo, a to mu se obilo o glavu već ovog vikenda kada je poludio na senatora Mullera koji je uoči utakmice šetao hodnikom i zviždukao dok se trebao pripremati za utakmicu.

Nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije potpuno je poludio na svog igrača, tvrde njemački mediji, ali ga je ipak ostavio u momčadi.

 

 

Ali to nije sve. Lokalni tabloid, TZ, koji prati 'Rekordmeister' na svakodnevnoj razini, piše kako je Kovač izgubio i poštovanje i autoritet kod ostalih igrača u svlačionici. Nedavno se Javi Martinez rasplakao na klupi za pričuve, a njegov sunarodnjak Thiago Alcantara – koji je dobro poznat kao Kovačev miljenik u Munchenu – otvoreno se distancirao od trenera među suigračima.

Igrači se polako, ali sigurno okreću protiv Kovača, čelnik Karl-Heinz Rummenigge otvoreno je bio protiv njega prošle sezone, a jedinog pravog saveznika hrvatski strateg ima u predsjedniku Uliju Hoenessu. Međutim, Hoeness odstupa s mjesta predsjednika sredinom ovog mjeseca, završava mu mandat te odlazi na mjesto počasnog člana izvršnog odbora.

Hoeness i Rummenigge o njegovoj sudbini odlučuju danas.

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Thomas MüllerThiago AlcantaraNiko Kovač

Ostale Vijesti