Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Kovačić i Gvardiol nisu bili dovoljni, Romano piše da Guardiola dovodi još jednog Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.08.23. | 18:58

Bio bi to sjajan transfer za hrvatski nogomet.

Manchester City ovog je ljeta bio prilično miran što se tiče transfera. Doveli su tek dvojicu igrača i to obojicu Hrvata. Za 29.1 milijun eura iz Chelseaja je doveden Mateo Kovačić, dok je za 92 milijuna eura iz Leipziga stigao Joško Gvardiol i time postao najskuplji branič u povijesti nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, kako doznaje Fabrizio Romano, uskoro bi prvak Europe mogao posegnuti za još jednim hrvatskim pojačanjem! Romano piše da su mnogi europski velikani zainteresirani za talentiranog hrvatskog ofanzivnog veznjaka Leona Lalića koji nastupa za mlađe kategorije Red Bull Salzburga. Navodno je želja samog igrača da postane dio Manchester Citiya, ili bolje rečeno City Grupe, s obzirom na to da bi 17-godišnjak bio daleko od prvog sastava Pepa Guardiole.

Leon Lalić 17-godišnji je austrijski Hrvat koji trenutno igra za mladu momčad RB Salzburga, a u ožujku je austrijsku U17 reprezentaciju zamijenio onom hrvatskom za koju je nastupio na tekućem U17 europskom prvenstvu pod paskom Roberta Jarnija. Hrvatska U17 reprezentacija, podsjetimo, nije prošla grupu s Engleskom, Švicarskom i Nizozemskom, a Leon Lalić je nastupio u sve tri utakmice, ukupno dobivši 148 minuta. Prethodno je za austrijske selekcije do 16 i 17 godina odigrao 12 utakmica i zabio tri gola.

Laliću ugovor s RB Salzburgom ističe na ljeto 2024., a spomenimo i da je ljevak, 'desetka' koja može pokriti i obje krilne pozicije. Krenuo je u Austriji iz Beča, a u Salzburgu je od svoje 12 godine. (I.M.)



Tagovi

Leon LalićManchester CityRed Bull SalzburgPep Guardiolatransfertransferi uživotransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti