Miroslav Lelas/Pixsell
Miroslav Lelas/Pixsell

Kovačić: "Hajdukov je pogodak regularan, a Dinamov opravdano poništen zbog prekršaja"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 21:15

Sudačka Komisija HNS-a mišljenja je da su sve sporne odluke u prvom proljetnom kolu HNL-a na kraju ispravno dosuđene

Draženko Kovačić, član sudačke Komisije, gostovao je, tradicionalno, u emisiji 'Studio HNL' na Maxsportu i analizirao sudačke odluke u prvom proljetnom kolu HNL-a.

"Pohvalio bih i igrače i suce i u VAR sobi, jer su imali teške uvjete u ovom kolu.", rekao je Kovačić, a onda prvo prokomentirao kazneni udarac za Rijeku u Osijeku, zbog Lovrićeva igranja rukom.

"Igrač Osijeka desnim dlanom zaustavlja loptu, to je prekršaj za kazneni udarac. Sudac Kolarić je pozicioniran odlično i donio je dobru odluku. U drugoj situaciji s te utakmice Galešić je za start na Jurčeviću opravdano dobio samo žuti karton. Bio je to malo nepromišljeni start, ali nije na igrača, već ispred igrača. Na prvu ružno izgleda, ali, ako ga analiziramo po pravilima, onda je žuti karton opravdana sankcija."

Osijeku je zbog zaleđa u završnici poništen pogodak?

"Nije radio VAR kako je trebao i zato smo dugo čekali pravorijek u ovoj stiuaciji. U VAR sobi su pješice crtali linije, ali, odluka je na kraju ispravna."

Dinamu je, pak, poništen pogodak nakon intervencije iz VAR sobe zbog prekršaja Ristovskog u začetku akcije

"Opravdana VAR intervencija, igrač Dinama nije igrao loptom, nego je udario u igrača, a igrač Gorice onda pšo inerciji odigrava loptu. Opravdana odluka. Što se tiče potencijalnog kaznenog udarca za Goricu, postojao je određeni kontakt između Majstorovića i Ivanušeca, ali inema potezanja, a igrač Gorice previše je naglasio taj kontakt, nije to bilo za jedanaesterac i sudac Strukan opravdano je dosudio nastavak igre."

Hajduk je zabio za 1:1 nakon što je sudac Pejin poslije konzultacija s VAR sobom poništio zaleđe Livaje.

"Tijesna situacija za pomoćnog suca, čekao je do kraja i onda digao zastavicu. Vidi se da je samo ruka u zaleđu, a rukom ne može zabiti gol Dakle, odluka da nije zaleđe takošer je ispravna.", zaključio je Kovačić.(T.N.)



Tagovi

GNK DinamoSudačka komisija HNS-aHajdukMarko LivajaStefan Ristovski

Ostale Vijesti