ERIC GAILLARD/Reuters
ERIC GAILLARD/Reuters

Kovačev Monaco rutinskim slavljem protiv fenjeraša Dijona nastavio lov na titulu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 18:34

Pobjeda nije dolazila u pitanje.

U Francuskoj je bilo sadržajno ove nedjelje u sklopu 32. kola. Doduše, nije bilo toliko zanimljivo, koliko baš tako - sadržajno, obzirom na pet odigranih susreta u ranijem terminu, stoga ćemo navesti rezultate.

Rennes - Nantes 1:0

Brest - Nimes 1:1

Lens - Lorient 4:1

Nice - Reims 0:0

St. Etienne - Bordeaux 4:1

U terminu od 17h na rasporedu je bio susret Monaca i Dijona, a na koncu je klub kojim više nego uspješno kormilari bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, stigao do važna tri boda rutinskim slavljem 3:0.

Doduše, teško da je to bilo neočekivano obzirom na činjenicu da je Dijon posljednja ekipa Ligue 1 te je izvjesno da će se pozdraviti sa prvoligaškim društvom na koncu sezone.

Ipak, prva dionica igre završila je bez pobjednika, što je bio lagani alarm Kovaču da u igru ubaci Fabregasa i Ben Yeddera.

Upravo je potonji u 49. minuti propustio iskoristiti kazneni udarac, no srećom po njega, na odbitku je najbrži bio Jovetić za duboki uzdah klupe kluba sa Kneževine. Pogodak Jovetića pogledaj OVDJE.

Francuski napadač iskupio se u 63. minuti, kada se na asistenciju Golovina našao sam pred vratarom gostiju i lagano poantirao za sad već lagodnih 2:0, budući da je bilo teško za očekivati da će gosti doći do ozbiljnije prilike za ugroziti vrata Lecontea. Pogodak Ben Yeddera pogledaj OVDJE.

Očito mu to nije bilo dosta. Sudac Petit je i u 89. minuti svirao kazneni udarac, Ben Yedder je ponovno uzeo loptu u svoje ruke te ovog puta sigurno zabio za konačnih 3:0. Pogodak pogledaj OVDJE.

Statistika svjedoči o dominaciji domaćina - 64% posjeda lopte, 15 udaraca od kojih je 10 išlo u okvir gola. S druge strane, Dijon je opucao sedam puta, ali samo jednom u okvir, što govori o tome kolika su (bez)opasnost bili po vrata domaćina.



Tagovi

MonacoNiko KovačDijonLigue 1

Ostale Vijesti