POOL/Action Images
POOL/Action Images

Kovač: "Svi znamo kako stvari funkcioniraju u Bayernu, ne mogu shvatiti priče o Hansiju Flicku"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 11:10

Bivši kapetan i izbornik Vatrenih stao je u zaštitu trenera Bavaraca i svojeg nekadašnjeg asistenta.

Nesuglasice na relaciji trener – uprava ovih je dana na većoj razini nego ikada prije. Iste postoje još od prošle sezone, usprkos činjenici da je Hansi Flick s Bavarcima osvojio trostruku krunu, a javnost je itekako više naklonjena glavnom treneru. Nije potrebno naglašavati da Flick zna što radi, ali Braco Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, ne vjeruje nikome osim samom sebi kad je riječ o dovođenju novih igrača.

Flick radi najbolje što može s onime što ima na raspolaganju, iako mu se ni u kojem slučaju ne sviđa što njegovo mišljenje nije nimalo važno kad se raspravlja o potencijalnim dolascima i odlascima iz kluba. Hansi je dosad uglavnom bio doveden na gotov čin, a sve to izgleda nije nešto što se događa u Munchenu samo posljednjih sezonu – dvije.

U intervjuu za Sport Bild, prethodnik Hansija Flicka, a danas prvi trener Monaca, Niko Kovač, objasnio je kako se ista stvar događala u klubu i dok je on imao ulogu glavnog trenera. Kovač je situaciju usporedio s onom današnjom u Monacu te ističe kako 'modus operandi' nije nimalo sličan u Munchenu i Monte Carlu.

„S Paulom Mitchelom razgovaram o svemu, bili to potencijalni novi suradnici ili igrači“, govori Kovač pa nastavlja:

„Kako je bilo u Bayernu? Svi znamo kako tamo stvari funkcioniraju. Sve je suprotno od ovoga kako je meni danas u Monacu. Moja situacija danas može se usporediti s onime kako sam radio dok sam bio prvi trener Eintrachta, a to je nešto što svaki trener želi. Želite biti uključeni u sve segmente poslovanja, planiranja i odlučivanja.“

Kovač je na taj način uputio javnu kritiku Braci Salihamidžiću koji nije udovoljio njegovim željama da Bayern potpiše Rebića, Wernera ili Vogta. I Flick je posebno 'zagrijan' za Timu Wernera koji je u konačnici otišao put Otoka, ali budući da njegove predstave u dresu Plavaca nisu sjajne, postoji mogućnost da se i on uskoro vrati u domovinu.

„Usprkos svim uspjesima, i dalje se vode priče o budućnosti Hansija Flicka. Ja to ne mogu shvatiti“, zaključio je Kovač.


Tagovi

Hans-Dieter FlickNiko KovačBayernMonacoBundesliga

Ostale Vijesti