REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Kovač radi na timskom duhu u Portugalu, ali sprema i jedan veliki finalni ispit za svoju momčad

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.01.23. | 11:06

Zabavno je na pripremama Wolfsburga

Wolfsburg se nakon pogrešnog starta probio sa 17. na 7. mjesto Bundeslige i sada puno lakše prolazi kroz plan i program Nike Kovača. Početak im je bio trnovit, no sada rastu u timskom duhu i dobroj zezanciji.

Kako prenose njemački mediji prisutni na pripremama Vukova na jugu Portugala, pričuvni vratar Pavao Pervan istaknuo se kao dobri duh u svlačionici VfL-a, a Austrijanac redovito organizira momčadska događanja. Njegov je moto:

"Tako rastete zajedno kao tim. Međuljudski odnosi su iznimno važni, oni se ne događaju na terenu."

U petak je bila probna utakmica protiv Hoffenheima (3:2), nedjelja je bila slobodna, a u ponedjeljak bi se trebala održati dva treninga u Almancilu, koji će nakon dosta kišovitog vikenda vjerojatno opet biti sunčan.

"Neće biti intenzivno kao na ljetnim pripremama, u dobrom smo stanju, sada su na redu sitnice. Sada se vraćamo normalnom ritmu kako bismo mogli biti svježi za prvu utakmicu protiv Freiburga", najavio je Kovač za nadolazeći tjedan.

U subotu je još jedan finalni ogled, od Portugala do Augsburga, gdje će VfL odigrati dvije utakmice od 90 minuta protiv FCA. Zašto ovaj dupli test? To također ima veze s igrom Freiburga. Kovač želi svakom svom igraču dati minutažu kako bi svi bili spremni za nastavak Bundeslige i kako nitko ne bi morao raditi hladan start. (eg)





Tagovi

Niko KovačWolfsburgBundesliga

Ostale Vijesti