Kovač pronašao zamjenu za Robbena u njegovom bivšem klubu – spremaju rekordnu odštetu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 25.01.19. | 15:57

Ponovno je meta usmjerena ka Nizozemskoj.

Kao što je već obznanjeno od strane igrača, Arjen Robben će napustiti redove munchenskog Bayerna po završetku ove sezone. Aktualni prvak Njemačke već je počeo punom parom raditi na pronalasku njegove zamjene, a svoje snage su u potpunosti bili usmjerili ka dovođenju Calluma Hudsona-Odoija iz Chelseaja.

Međutim, londonski klub se pokazao kako izrazito tvrd orah, koji neće tek tako prepustiti europskom rivalu svog dragulja. Igrač je iskazao interes za odlaskom u Bavarsku, ali Bluesi ga zasad ne puštaju.

Iz tog razloga, uprava na čelu s Ulijem Hoenessom i Karl-Heinzom Rummeniggeom usmjerila je svoju pažnju ka Nizozemskoj. Kako prenosi tamošnji Voetbalzone, Bayern je ušao u utrku za igrač PSV-a iz Eindhovena, Stevenom Bergwijnom.

Riječ je o 21-godišnjem krilnom igraču koji je ove sezone u Eredivisie upisao 9 pogodaka, a zabio je jednog i u Ligi prvaka kada su Nizozemci svladali BATE iz Borisova. Prema Transfermarktu, njegova je vrijednost procijenjena na 30 milijuna eura, ali nizozemski mediji prenose kako PSV planira zaraditi rekordnu sumu za svog igrača. Trenutno rekord drži Memphis Depay koji je za 36 milijuna eura otišao u Manchester United, a u ovom transferu planiraju inkasirati između 40 i 45 milijuna eura.

Bergwijn je upisao i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Oranja, a ima još i pravo nastupa za mladu reprezentaciju čiji je redoviti član.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Steven Bergwijn

Ostale Vijesti