REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Kovač poslije domaćeg potopa od Bavaraca: „Vodili su 3:0 nakon prva dva upućena udarca“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 09:11

Dodao je hrvatski strateg kako je crveni karton Kimmicha više pomogao Bayernu nego Wolfsburgu.

Iako je drugi dio sezone Wolfsburg otvorio sjajno, utakmica protiv Bayerna ih je malo 'resetirala'. Na kraju, 4:2 za Bayern, što nije toliko loše ako pitate navijače Wolfsburga budući da je njihova momčad nakon prvih 45 minuta bila tri gola u zaostatku. Već nakon 20 minuta na semaforu je stajalo 0:3, a bivši trener Bayerna i današnji trener Vukova, Niko Kovač, ustvrdio je kako njegova momčad jednostavno 'nije imala sreće'.

„Na kraju dana, mi smo gubili 3:0, a oni su uputili dva udarca prema golu. Comanov pogodak nije bio udarac, već centašut. Mi smo dobro kreirali neke prilike, ponajviše zbog naše visoko postavljene obrane“, rekao je Kovač pa dodao:

„Nažalost, većinu prilika nismo iskoristili. Naročito one koje smo imali u prvom poluvremenu. Ali, to je kvaliteta koju Bayern ima i nismo se s time mogli nositi danas. Ispada da je crveni karton Kimmicha više pomogao Bayernu nego nama.“

Ovaj poraz ostavio je Vukove na sedmom mjestu, a Freiburg, koji je trenutno ispred njih, s tim da šesto mjesto je posljednje koje vodi u Europu (Konferencijska liga), im bježi pet bodova. Vukovi su drugi dio sezone otvorili s dvije pobjede i gol razlikom 11-0, ali su u posljednje dvije utakmice upisali dva poraza. Vrijeme je da se vrate na pobjedničke staze…

„Iako smo imali neke dobre prilike, oni su se branili duboko te su na taj način smanjili međuprostore. Bayern se okrenuo kontranapadima, a oni u napadu imaju rakete. Mislim da smo nesretno izgubili“, zaključio je Niko Kovač.

Ono što je nakon jučerašnje utakmice prošlo ispod radara je sjajni Jamal Musiala. Ove sezone je u Bundesligi bio involviran u 23 pogotka (14 zabio, 9 asistirao), a jedini tko ima iste brojke poput njega je Frankfurtov Kolo Muani. Nadalje, Thomas Müller je protiv Vukova upisao svoj 427. nastup u Bundesligi, čime se izjednačio sa svojim prezimenjakom Gerdom. Njih dvojica su, ne računajući vratare, sada dvojica igrača s najviše ligaških nastupa za bavarskog diva. Naravno, do sljedećeg vikend i ogleda protiv Bochuma u kojem bi se Thomas trebao odvojiti na vrhu… (I.A.S.)



Tagovi

Niko KovačWolfsburgBayern

Ostale Vijesti