foto: Action Images
foto: Action Images

Kovač otkrio tajnu pobjede protiv moćnog PSG-a

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 09:50

Koemane, slušaš li ovo?!

Hrvatski strateg Niko Kovač jučer je porušio valjda pola kladioničarskih listića u državi, što u državi, pobjeda njegovog Monaca protiv PSG-a 2:0 u Le Championatu srušila je cijelu kuglu zemaljsku. No, unatoč velikoj pobjedi, bivši hrvatski izbornik spušta loptu na zemlju i ne želi još govoriti o tituli.

„Legitimno pitanje, ali ne želim se zaletavati. Napredujemo i vrlo sam zadovoljan kojim tempom, međutim još nismo na istoj razini kao PSG, Lille i Lyon. Najvažnije nam je osigurati plasman u Europu i sad želimo povećavati bodovnu razliku u odnosu na pratnju, ali budemo li nekoliko kola prije kraja prvenstva imali osiguranu Europu i budemo li još u igri za naslov, dat ćemo sve od sebe. No, zasad je još prerano govoriti o tome,“ pričao je poslije velike pobjede Niko Kovač.

Svima je vjerujemo jasno kakav je ovo podvig bio, međutim ponovit ćemo još jednom, dakle, Kovač stariji sinoć je u gostima pobijedio momčad koja je prije samo nekoliko dana isporučila četiri komada u mrežu moćnoj Barceloni usred Camp Noua. Francuske kolege zanimalo je – je li se pripremao na osnovu te utakmice.

„Gledao sam taj susret, ali bez usporedbe s Barcelonom, mislim da smo se mi branili jako dobro. PSG nije lako ulazio u našu polovicu. Pripremali smo se u sustavu 4-5-1 i naš je plan ispao jako dobar,“ kaže.

„Strašni Kylian Mbappe“, mladić koji će još mjesecima biti razlog noćnih mora djeci diljem Katalonije, sinoć je protiv Kovačeve momčadi poslije dugo vremena izgledao u skladu sa svojim godinama, a Kovač je za njega imao poseban plan. Na poziciju na kojoj obično igra Sidibe, stavio je Axela Disasija.


„Vrlo je jednostavno, Axel je sjajan igrač i nas ne iznenađuje što je tako dobro odigrao. Igrao bi i češće u udarnoj postavi da Guillermo Maripan ne igra tako uvjerljivo. Znali smo da je Mbappe igrač svjetske klase, međutim Axel nam je na treninzima pokazao da bi se mogao nositi s njegovom brzinom i to se pokazalo kao dobra odluka jer je doista odigrao fantastičnu utakmicu sinoć,“ povukao je Kovač poslije svog najvećeg skalpa na klupi Monaca.

Za one koji ne prate Nikinu karijeru u Kneževini od njenog početka, situacija nije bila tako bajna od samog starta. Naprotiv, krenula je očajno, Reims mu je na domaćoj premijeri u prvom kolu prvenstva otvorio s dva komada u mreži i činilo se kako ga očekuje težak i mukotrpan posao, međutim već na tom susretu uspio se vratiti do 2:2 i to je bila najava svega dobrog što dolazi.

Najveću krizu imao je početkom prosinca kad je nanizao tri uzastopna poraza, međutim u 2021. godini još ne zna za poraz i u nizu je od 12 utakmica s pozitivnim ishodom, deset ih je dobio i dvije remizirao.

Inače, ovo mu je drugi put u tekućoj sezoni da je torpedirao aktualnog francuskog prvaka. U prvom susretu, igranom krajem studenog prošle godine u Kneževini, pobijedio je 3:2, a sad eto 0:2...


Tagovi

Niko Kovač

Ostale Vijesti