Kovač inovativnom idejom konačno riješio problem neposluha u svlačionici

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.19. | 10:42

Hrvatski trener konačno je uzeo uzde u svoje ruke.

U prvoj sezoni na klupi minhenskog Bayerna, hrvatski trener Niko Kovač imao je velikih problema. Ponajprije, to se odnosilo na atmosferu u svlačionici i 'nepokoravanje' njegovom autoritetu. Redom su ga potkopavali starosjedioci poput Matsa Hummelsa i Jeromea Boatenga, kojima nije dobro sjela njegova politika rotiranja iz utakmice u utakmicu. Osim stoperskog dvojca, najglasniji su bili James Rodriguez te Renato Sanches.

Sada im je svima zajedničko to da su 'bivši' na Allianz Areni, osim Boatenga, a i on je bjesomučno tražio novi angažman ovog ljeta.

ODIGRAJ RB Leipzig - Bayern Munchen

A kako bi spriječio lanjski scenarij i ove sezone, trener Niko Kovač odlučio se na inovativnu ideju kako podijeliti odgovornost unutar svlačionice i kako bi se čuo svačiji glas, bez nepotrebnih nesuglasica. Kako prenosi njemački Bild, bivši izbornik Vatrenih je odredio šest igrača koji će predstavljati svojevrstan 'odbor' koji će predstavljati svlačionicu kod trenera i stručnog stožera.

Uz tri kapetana momčadi, redom Manuela Neuera, Thomasa Mullera i Roberta Lewandowskog, 47-godišnji strateg je odredio još trojicu igrača koji će predstavljati određene skupine. Tako će Thiago Alcantara biti 'glas' Španjolaca u svlačionici, odnosno igrača sa španjolsko-portugalskog govornog područja (Alcantara je Brazilac sa španjolskom putovnicom) Joshua Kimmich mlade snage i David Alaba kao poseban senator zbog vremena provedenog u klubu.

“Thiago je vođa, kako na terenu, tako i van njega. Alaba je dugo radio da bi došao do ove pozicije, a Joshua Kimmich predstavlja mlađu generaciju“, izjavio je Kovač za Bild.

Iako je većina navijača pozdravila ovaj trenerov potez, naglašavajući da bi se tako trebali smanjiti 'šumovi u komunikaciji', mnogi su ukazali na činjenicu da je Javi Martinez 'neopravdano izostavljen s liste senatora'. Baskijski defanzivac je u klubu od ljeta 2012. godine i bio je član šampionske generacije koja je 2013. godine osvojila trostruku krunu.

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Joshua KimmichDavid AlabaManuel NeuerRobert LewandowskiThomas MüllerThiago AlcantaraNiko Kovač

Ostale Vijesti