Kovač i Bayern slave naslov prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.05.19. | 17:33

Dortmundu pirova pobjeda u zadnjem kolu.

Odigrano je posljednje 34. kolo Bundeslige u kojem je Bayern pobjedom nad Eintrachtom  osigurao 29. naslov prvaka te sedmi u nizu.

Odluku o naslovu prvaka gledali smo u posljednjem kolu njemačkog prvenstva. Borussiji je trebala pobjeda protiv imenjaka u gostima, ali i trijumf Eintrachta u Munchenu. Međutim, momčad našeg Nike Kovača pobjedom je protiv Eintrachta spriječila bilo kakvo iznenađenje te je osvojila rekordan naslov prvaka Njemačke.

Bavarci su na svom terenu deklasirali goste iz Frankfurta. Već u 4. minuti Coman dovodi Bayern u vodstvo, a do kraja poluvremena Gnabry povećava vodstvo, ali sudac poništava zbog zaleđa. Na početku drugog poluvremena u 50. minuti Haller vraća nadu Dortmundu i poravnava rezultat na 1:1. No, nakon toga momčad Nike Kovača ubacuje u višu brzinu i već nakon tri minute vraća prednost preko Alabe. U 58. minuti Bavarci odvode utakmicu u mirne vode i preko Sanchesa povećavaju na 3:1. Do kraja su se još u strijelce upisale i klupske legende Ribery u 72. te Robben u 78. minuti za konačnih 5:1 i početak velikog slavlja.

Borussia je pobjedom u Monchengladbachu odradila svoj dio posla, ali su svoju priliku za naslov propustili porazom od Schalkea u 31. i Neodlučenim protiv Werdera u 32. kolu. Dortmundu su pobjedu donijeli pogodcima Sancho u 45. i Reus u 54. minuti za konačan rezultat 0:2.

Hoffenheim je porazom u zadnjem kolu protiv Mainza od 4:2 ostao bez nastupa u Europi slijedeće sezone. Kramarićeva momčad je vodila na poluvremenu s 2:0, naš reprezentativac je postigao fantastičan pogodak za povećanje vodstva, međutim neopreznost Baumgartnera omogućila je povratak Mainza i totalni preokret u drugom poluvremenu.

Poznati su svi putnici u Ligu prvaka: Bayern, Borussia Dortmund, RB Leipzig i Bayer, dok će u Europsku ligu: Monchengladbach, Wolfsburg i Eintracht.

Iz Bundeslige su ispali Hannover i Nurnberg, a Stuttgart ide u dodatne kvalifikacije za spas prvoligaškog statusa.

Najbolji strijelac prvenstva je Bayernov Robert Lewandowski s 22 postignuta pogotka.

REZULTATI 34. kola

B. Monchengladbach – B. Dortmund 0:2
Bayern – E. Frankfurt 5:1
F. Dusseldorf– Hannover 2:1
Freiburg – Nurnberg 5:1
Hertha – B. Leverkusen 1:5
Mainz – Hoffenheim 4:2
Schalke – Stuttgart 0:0
Werder – RB Leipzig 2:1
Wolfsburg – Augsburg 8:1

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Franck RiberyArjen RobbenNiko Kovač

Ostale Vijesti