Kovač dobiva kapitalca – započeli pregovori sa zvijezdom prvaka Europe, spremno 120 milijuna

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.02.19. | 15:00

Bayern krenuo u ofenzivu.

Bayern Munchen polako, ali sigurno, topi prednost Borussije Dortmund u njemačkom prvenstvu. Prije posljednjeg kola u Bundesligi, gdje su oba kluba upisala pobjede, 'Žuto-crni' su nanizali tri prvenstvena remija, što je klub iz Saebener Strasse iskoristio da se primakne na samo tri boda zaostatka.

Osim toga, Bavarci su odigrali odličnu prvu utakmicu u osmini finala Lige prvaka na gostovanju kod Liverpoola te kako sezona odmiče, i igra postaje kompaktnija, sigurnjia i atraktivnija. Međutim, tanak kadar i dalje je boljka momčadi Nike Kovača koju će krajem ove sezone napustiti senatori 35-godišnji Arjen Robben i nepunu godinu stariji Franck Ribbery.

Sam predsjednik Bayerna, Uli Hoeness, izjavio je ovog vikenda kako su bili spremni žrtvovati ovu sezonu kako bi pružili dostojan oproštaj svojim legendama, pritom najavivši kako su već zakaparili velika pojačanja, o kojima nije htio konkretnije pričati – naslutivši samo da će se dobro trošiti.

> Predsjednik Bayerna otkrio zašto su „žrtvovali“ ovu sezonu: Imamo dogovorena velika pojačanja

Čini se kako inozemni novinari već polako uspijevaju iskopati tko bi mogao biti novo pojačanje bavarskog kluba. Kako prenosi Goal.com, klub iz Munchena spremio je rekordnu – za njihove standarde, basnoslovnu – cifru za jednu od nezadovoljnih zvijezda Real Madrida.

Pozivajući se na španjolski tabloid Don Balon, inozemni novinari tvrde da je uprava Bayerna spremna platiti 120 milijuna eura za Marca Asensija. 23-godišnji krilni napadač, koji može igrati i u vezi, jedan je od igrača, uz Marcela i Isca, koji je pao u drugi plan kod trenera Santiaga Solarija. Očekivao se njegov strelovit rast ove sezone, ali nakon odlaska Julena Lopeteguija, novi trener prikovao ga je za klupu, pri čemu mu pruža priliku uglavnom u posljednjih petnaestak minuta utakmice.

Bavarci su već kontaktirali igrača i ponudili mu lukrativan ugovor, tvrde inozemni mediji, a na igraču je da odluči hoće li preseliti u Munchen.

Asensio jeove sezone postigao tek jedan prvenstveni pogodak, zbog minorne minutaže, u Ligi prvaka je prvi put ove sezone poentirao prije dva tjedna protiv Ajaxa, dok je za reprezentaciju ove sezone zabio - također jedan pogodak. Upisao se u strijelce u demoliranju Vatrenih u Elcheu rezultatom 6-0.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Niko KovačMarco Asensio

Ostale Vijesti