Korak bliže Otoku: Bivši izbornik Argentine dao otkaz, traže ga Arsenal i Everton

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.12.19. | 15:39

Ostao je u lijepom sjećanju svima u Lijepoj našoj nakon SP-a u Rusiji.

Brazilski globoesporte donio je informaciju kako su trener i klub sporazumno raskinuli ugovor usprkos veoma dobrim rezultatima bivšeg izbornika Argentine, a kao razlog raskida navodi se činjenica da je osebujni strateg veoma blizu odlaska na Otok te mu njegov, sada već bivši poslodavac, nije htio raditi probleme.

Sampaoli je trenersku karijeru započeo u Peruu, a tamo je vodio četiri kluba prije nego lij je otišao u čileanski O'Higgins 2007. godine. Nakon toga vodio je još i ekvadorski Emelec te čileanski Universidad prije nego li je 2012. sjeo na klupu Čilea s kojim je osvojio i Copa Americu (14./15.).

Najviše trofeja osvojio je na klupi Universidada, a 2016. godine se po prvi puta okušao na europskom kontinentu gdje je dobio priliku voditi španjolskog velikana Sevillu. U ljeto 2017. postaje izbornik Gaučosa, a u 15 utakmica stigao je do ne baš izvrsnog omjera od 7 pobjeda, 4 remija i 4 poraza.

Nakon što je ispao od kasnijeg osvajača SP-a Francuske u 1/16 finala SP-a, Sampaoli je dobio otkaz na klupi Gaučosa, a kao njegov zamjenik na klupu je postavljen  Lionel Scaloni.

Nakon što je jedno vrijeme proveo na burzi rada, Sampaoli je krajem prošle godine preuzeo brazilski Santos, a u 40 utakmica njegov je klubu u prosjeku osvojio 1,90 bodova po utakmici.

Sezonu 2019. Santos je završio na 2. mjestu brazilske Serie A, a ponajbolja stvar u njegovom mandate bila je afirmacija mladih i do sada nepoznatih igrača kao što su Yeferson Soteldo i Kaio Jorge.

Neki mediji javljaju kako je Sampaoli veoma blizu toga da postane novi trener Arsenala, a u cijelu priču se upleo i Everton koji bi također rado video ovog nadasve zanimljivog stručnjaka na svojoj klupi. Za to mjesto u glavni konkurent mu je Niko Kovač (koji je prema britanskim kladionicama favorit za novog trenera Evertona) dok se za mjesto glavnog trenera Aresnala mora boriti sa Maxom Allegrijem (koji je odbio ponudu, ali klub ne odustaje) i Mikelom Artetom, a sada se u cijelu priču upleo i Carlo Ancelotti koji je sinoć neočekivano raskinuo suradnju s Napolijem.

Bilo kako bilo, ovaj zanimljivi stručnjak neće dugo biti bez posla, a hoće li njegovo novo mjesto biti ono glavnog trenera Arsenala, Evertona ili nekog drugog kluba vidjet ćemo u skorijoj budućnosti.

(foto: Reuters)


Tagovi

SantosJorge Sampaoli

Ostale Vijesti