REUTERS/Sergei Karpukhin
REUTERS/Sergei Karpukhin

Kopića neće zamijeniti Kek, ali bi mogao drugi Slovenac - s njim u paketu dolazi i Zlatko Zahovič?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.12.21. | 08:30

Zanimljive vijesti dolaze iz Maksimirske 128 svega dan nakon derbija i razočaravajućeg poraza.

Željko Kopić je izgubio od Hajduka u debitantskom nastupu na klupi Dinama i ponajviše zbog dojma kojeg je ostavila momčad koju vodi bitno smanjio izglede da ostane trener Modrih i u proljetnom dijelu sezone. Posljednja priča, od često pouzdanog izvora bliskog klubu, nosi informaciju da se visoko na popisu Dinamovih želja za mjesto trenera nalazi ime Darka Milaniča. Ovaj 53-godišnji Slovenac, svojevremeno trener Maribora, Sturm Graza, Leedsa i Slovana iz Bratislave, trenutno je šef stručnog stožera ciparskog Pafosa, ali i itekako intrigantno ime na popisu potencijalnog (trajnog) nasljednika Damira Krznara.

I tu nije kraj zanimljivostima jer, kaže nam isti izvor, u Maksimiru bi ga rado spojili s još jednom legendom slovenskog nogometa i Maribora - Zlatkom Zahovičem! Milanič bi prema toj priči bio trener, Zahovič sportski direktor čime bi tandem koji je ne tako davno skupo prodao Mariborovu kožu u Ligi prvaka bio na čelu Modrog projekta. Zvuči zanimljivo, intrigantno i nimalo nerealno budući da, Krznarov primjer to najbolje potvrđuje, Dinamovi hodnici trebaju ljude s karizmom koji će voditi brigu o struci.

Nogometno znanje Damira Krznara je neupitno, ali nije tajna da su neki igrači iz Dinamove svlačionice unazad nekoliko kola zazivali ime Matjaža Keka kako bi svojom karizmom i neupitnim trenerskim autoritetom podignuo kvalitetu svega onoga što pokazuje modra momčad. Kek je produžio ugovor i ostaje izbornik Slovenije, ali nije nemoguće da je upravo od njega, a na temelju dobrog odnosa kojeg ima sa Zoranom Mamićem krenula priča o Milaniču i Zahoviču u Dinamu. Uostalom, ni Matjaž Kek svojevremeno nije bio prvi izbor Rijeke već Bojan Prašnikar koji se Bijelima zahvalio na ponudi, ali je najuspješnijeg trenera u klupskoj povijesti riječkog prvoligaša preporučio Damiru Miškoviću.

Milanič je priznato trenersko ime, iza njega je bogata igračka karijera koju je, osim u rodnoj Izoli, proveo u redovima Partizana i Struma iz Graza, nastupao je za reprezentaciju, a na klupi ima i poprilično europsko iskustvo budući da kao trener Maribora ima 60-ak utakmica u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Doduše, Milanič je aktualni trener ciparskog prvoligaša Pafosa (svojevremeno ga je vodio i čovjek kojeg bi mogao naslijediti - Željko Kopić), tamo je zajedno s Ivanom Manceom, još jednom figurom koja se dokazala u hrvatskom nogometu, započeo zanimljiv projekt, ali zov Dinama neupitno bi ga zaintrigirao.

Posebno što je priča navodno šira i uključivala bi i Zlatka Zahoviča s kojim je već više nego uspješno surađivao iako je imao kudikamo skromnije uvjete (čitaj igrače). Uz to, Dinamo je na ovim prostorima gigant, klub velikog renomea, odlične europske reputacije, silno talentiranog bazena igrača u školi nogometa i dokazane kvalitete u prvoj momčadi zbog čega bi mu nedvojbeno predstavljao ogroman profesionalni izazov.

Vrijeme će pokazati u kojem će smjeru ići ova priča, ali svakako intrigantno zvuči i nedvojbeno bi predstavljala određeni zaokret u dosadašnjoj politici Dinama. Možda je i to potrebno, sa stručnjakom koji je neopterećen dosadašnjim odnosima i koji je dovoljno iskusan da vodi svlačionicu kakva je ona na adresi Maksimirska 128.


Tagovi

Matjaž KekPafosDarko MilaničDinamo ZagrebŽeljko KopićZlatko Zahovič

Ostale Vijesti