Kontroverzni vlasnik prodao vodeći klub Serie B za 10 eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.12.18. | 16:14

Lani je odstupio s mjesta predsjednika.

Nakon više od pola stoljeća 'plesanja' između prve i druge talijanske lige, nogometni klub Palermo je dolaskom novog vlasnika Maurizija Zamparinija 2002. godine ušao u novu eru. U 15 godina njegova predsjednikovanja klubom sa Sicilije, 77-godišnji biznismen je promijenio čak 40 trenera, a u tom periodu Palermo je u nekoliko navrata igrao u Europi.

Osim igranja u internacionalnim natjecanjima, postali su poznati kao klub koji prepoznaje mlade talente, a najprominentniji su došli s južnoameričkog kontinenta – Paulo Dybala, Edinson Cavani i Javier Pastore.

Nakon dugo godina igranja u Serie A, u drugoj polovici njegove vladavine klubom došlo je do pada rezultata koji je u konačnici kumovao Palermovom ispadanju u drugu ligu u sezoni 2016.17. te njegovom ostavkom na mjesto predsjednika kluba. Međutim, on je do danas ostao vlasnikom kluba.

Kako je sam Zamparini izjavio, klub koji je trenutno na vodećem mjestu u Serie B, s tri boda prednosti pred Pescarom i Cittadellom, od danas ima novog vlasnika. Kontroverzni Mauro prodao je „100% vlasništvo nad klubom“ jednog britanskoj tvrtki sa sjedištem u Londonu. Cijena – simboličnih 10 eura.

U otvorenom pismu navijačima napisao je da je jako tužan zbog konačnog odlaska, ali da smatra da je to najbolje za budućnost kluba.

„Cilj je, u posljednje vrijeme, bio naći nekoga tko može nastaviti moj radi. Netko tko ima više financijske moći i tko može investirati u klub onoliko koliko ja više ne mogu. Nova tvrtka, stacionirana u Londonu, će započeti gradnju novog stadiona i trening centra. Sa knedlom u grlu, potpisao sam svoj odlazak“, napisao je Zamparini.

(Foto: Reuters/arhiva)


Tagovi

Maurizio ZampariniPaulo DybalaEdinson CavaniJavier Pastore

Ostale Vijesti