Screenshot Youtube
Screenshot Youtube

Kontroverzni Rumunj: "Zvali su nas da igramo Superligu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 14:29

Uvjeren je da UEFA neće dozvolit da se provede ideja Superlige

Gigi Becali tvrdi da je FCSB pozvan da sudjeluje u Super ligi koja je trebala uključivati ​​sve pobjednike Lige prvaka. To se dogodilo prije 15 godina, a projekt o kojem govori vlasnik crveno-plavih promijenio se iz temelja. Sada je 12 europskih klubova najavilo pokretanje nove Super lige, privatnog natjecanja koje će se natjecati s trenutnom Ligom prvaka. Gigi Becali uvjeren je da UEFA neće dopustiti da se ideja provede jer se sve vrti oko novca.

"Pozvani smo i u Superligu! Ako ih izvedu s domaćih i međunarodnih natjecanja, više si ne mogu priuštiti ovu Superligu. Nije ih briga za UEFA-u, FIFA-u, imaju milijarde, imaju moć. Trenutno to ne mogu učiniti, ali ako zarade, zeznu nas male klubove, sav novac na televiziji zaradi se na njihovim leđima i od toga mi mališani živimo. Ako ne igramo s Realom, s Barcelonom, s Manchesterom, s Milanom, gdje još UEFA prima 2 milijarde godišnje? Plaća li netko da televizija gleda FCSB? Ili netko drugi zarađuje od reklama? Ne predaju se, ali ne mogu ni u ovu Superligu. Možda će se pomiriti s UEFA-om kako bi napravili još jedno natjecanje, ali ni UEFA se neće složiti jer Liga prvaka više neće biti atraktivna. Ako radim ovu Superligu, radim to samo u dogovoru s UEFA-om. Željeli su napraviti Super ligu u kojoj će igrati sve momčadi koje su osvojile Ligu prvaka. Tada su nas pozvali. Prije 15-ak godina. Mi, Steaua FCSB, uzeli smo Ligu prvaka. Ali sada nas nisu zvali.", rekao je vlasnik FCSB-a Gigi Becali za ProX.

Podsjetimo, Becali je napustio 2018. godine Steauu kada je klub upao u financijske probleme i osnovao FCSB kojem na sudu nije uspio pripojiti klupsku povijest, ime i grb. Steaua je trenutno u trećoj ligi s amaterima, a uz nju su ostali i navijači iako je Beclijeva inačica uspješnija.

Steaua je bila osvajač Lige prvaka u sezoni 1985./86., a 1988./89. su bili finalisti najprestižnijeg klupskog natjecanja.


Tagovi

Super ligaSteaua

Ostale Vijesti