Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Kontrolor suđenja: „Jedanaesterac za Varaždin nije bio, igrač je simulirao“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 20:17

Smatra da je iscenirao kontakt s vratarom Istre 1961

U emisiji Maxsporta nakon 2. kola HNL-a suđenje je analizirao kontrolor suđenja Draženko Kovačić. Na početku je kazao da je komisija uglavnom zadovoljna suđenjem u proteklom kolu te naveo jednu situaciju koju je podrobnije opisao u nastavku. Bilo je to na utakmici Istre 1961 i Varaždina u Puli, a situacija je bila u 81. minuti.

Tad je sudac Jović pokazao na 11 metara nakon prodora Posavca koji je pao u kaznenom prostoru nakon duela s vratarom Majkićem. Javila se u toj situacija i VAR soba u kojoj je bio sudac Lovrić, a situaciju je prokomentirao Kovačić.

„Vidjet ćemo u začetku akcije imali smo jedno povlačenje gdje je igrač Istre pokazao manjak poštovanja prema nogometnoj igri. Samim tim je sudac njemu nakon zaustavljanja igre pokazao žuti karton. Ovdje kad pogledamo vidimo da igrač u plavom dresu namjerno gura desnu nogu prema vrataru i pokušava iscenirati kontakt. Ne bi ga bilo da nije gurnuo nogu u desno jer se vratar već uspio zaustaviti. To znači da je VAR intervencija bila opravdana i sudac je poslan da pogleda tu situaciju na ekranu. Nakon pregleda snimke prve kamere bio je uvjeren da je u pravu i nije htio pričekati snimke dvije druge kamere. A na tim snimkama se vidi da je igrač Varaždina nogu zabacio u desno i tražio kontakt s vratarom što spada u kategoriju simuliranja. Znači trebao je dobiti žuti karton“, rekao je Kovačić koji je uvjeren da kaznenog udarca nije trebalo biti.

Smatra da je gol Kalika u susretu Gorice i Šibenika opravdano poništen nakon pregleda snimke VAR-a. Izvukli su i tri situacije s utakmice Slaven Belupo – Dinamo, a prva je bila jedanaesterac za domaće koji kaže da je čist. Dotaknuli su se i gola Dinama u 19. minuti za koji kaže da nije bilo kažnjivog zaleđa, a za situaciju u 27. minuti smatra da nije bilo jedanaesterca za Slaven Belupo.

Na kraju su prekontrolirali i utakmicu Lokomotive i Osijeka za koju je Kovačić pohvalio suca Duju Strukana.

 (ri)


Tagovi

HNLpovjerenik za suđenje Prve HNLsuđenje

Ostale Vijesti