REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Konferencijska liga: Čolak i Perica upisali minimalne poraze, sjajna utakmica u Istanbulu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.02.22. | 20:23

U ranijem terminu odigrane su četiri utakmice Konferencijske lige.

Četvrtak je rezerviran za Europsku i konferencijsku ligu. U ranijem terminu, odigrane su četiri utakmice, a u kasnijem (21:00) očekuju nas još četiri.

Danski Midtylland svladao je grčki PAOK s minimalnih 1:0 pogotkom Joela Anderssona u 20. minuti susreta. Utakmica je bila čvrsta bez previše prigoda, a Danci su sačuvali prednost iz rane faze utakmice do samoga kraja. Hrvatski reprezentativac u redovima PAOK-a Antonio Mirko Čolak cijelu utakmicu proveo je na klupi za pričuve.

S istim rezultatom PSV je ostvario prednost pred Maccabi Tel Avivom. Jedini pogodak na utakmici pao je u 11. minuti kada je Cody Gapko efektno zabio nakon lijepe akcije domaće momčadi. Gosti su u cijeloj utakmici uputili tek jedan udarac na suparnički gol, a Stipe Perica odigrao je svih 90 minuta bez učinka.

Rapid iz Beča poveo je protiv nizozemskog Vitessea već u 33. sekundi utakmice iz kontranapada. Pogodak Frediea Druijfa jedan je od najbržih u povijesti ovog natjecanja.

Marco Grull u 16. je udvostručio prednost Rapidlera koji su od 65. igrali bez isključenog Filipa Stojkovićakoji je zaradio drugi žuti karton. Devet minuta kasnije Vitesse je smanjio sjajnim golom Losia Opende, ali gosti do kraja utakmice nisu uspjeli stići do izjednačenja (VIDEO). Alois Oroz odigrao je svih 90 minuta za Vitesse i zaradio žuti karton.

Najefikasnija utakmica prvog dijela programa bila je ona između Fenerbahčea i Slavije Prag. Gosti su na odmor otišli s minimalnom prednosti golom Ibrahima Traorea u 45. (VIDEO). Fener je izjednačio u 58. golom Dimitriosa Pelkasa (VIDEO). No, rezultat 1:1 na semaforu je stajao samo četiri minute, Oscar Dorley sjajno je zabio na novo vodstvo Slavije (VIDEO), a dvije minute kasnije Ondrej Lingr zabio je za prednost Slavije od 3:1 (VIDEO). Ferdi Kadioglu u 83. je zabio za konačnih 2:3 i veliku pobjedu Slavije na gostovanju.

KONFERENCIJSKA LIGA, 1/16 finala, 17. veljače:

Fenerbahče – Slavia Prag 2:3

Midtjylland – PAOK 1:0

PSV – M.Tel Aviv 1:0

Rapid Beč – Vitesse 2:1

Celtic – Bodo/Glimt 21:00

Leicester – Randers 21:00

Marseille – Qarabag 21:00

Sparta Prag – Partzan 21:00


Tagovi

Konferencijska ligaSlavia PragFenerbahçeMidtjyllandPAOKPSV EindhovenMaccabi Tel AvivRapid BečVitesse

Ostale Vijesti